З метою впровадження в освітній процес вимог Європейської моделі оцінювання якості та безпеки харчових продуктів, розширення науково-інформаційного обміну, презентацій новаторських ідей у підвищенні конкурентоспроможності продукції АПК на базі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК (смт. Чабани Київської області) відбувся тренінг «Безпека і якість харчових продуктів та перспективи виходу української продукції на Європейський ринок».

Наш Університет представляли професор університету Гачак Ю.Р. та співробітники кафедри технології молока і молочних продуктів Мусій Л.Я. та Скульська І.В. 

 

Програма тренінгу включала дві панелі: 1 панель «Системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів відповідно до національного законодавства та міжнародних вимог (модератор Ольга Якубчак) та 2 панель (Міжнародні вимоги до випробувальних лабораторій та офіційні методи (ISO, EN, IDF, GAFTA, ISTA, CIPAC, OIAV, AOAC тощо) визначення безпечності та якості харчових продуктів і кормів (модератор Валерій Ушкалов). Крім теоретичної була також практична частина, яка включала 5 випробувань: оцінювання якості харчових продуктів за фізико-хімічними та органолептичними показниками; визначення залишків ксенобіотиків, пестицидів, мікотоксинів у харчових продуктах та кормах; молекулярно-діагностичні дослідження на ГМО (якісне та кількісне визначення генетично-модифікованих організмів у сировині, продуктах харчування); хроматографічні та спектральні методи досліджень (фальсифікація молочного жиру немолочним та методи його визначення); оцінка якості продуктів бджільництва.

Злагоджена робота усіх задіяних служб на чолі із працівниками «Науково-методичного центру інформаційно аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» забезпечили високу інформативну та просвітницьку роль тренінгу. 

Висловлюємо щиру вдячність працівникам Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, які проводять надзвичайно великий об’єм наукових досліджень та сприяють у впровадженні інноваційних методів у навчальний процес та виробництво.

load page 0.071483 second, load CPU 0.17