Факультет харчових технологій та біотехнології

 

Декан, доктор ветеринарних наук, професор    Паска Марія Зіновіївна

Заступники декана:

доцент,  кандидат технічних наук  Драчук Уляна Романівна

доцент   Коваль Галина Михайлівна

асистент  Білик Оксана Ярославівна

____________________________________________________________________________________________

<НОВИНИ>     <ПРО ФАКУЛЬТЕТ>  <ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ>  <НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА КОМІСІЯ>    <БАЗИ ПРАКТИК>     <РОЗПОДІЛ СТУДЕНТІВ НА ПРАКТИКУ> 

Витоки історії кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів починаючи з 1994 року, але викладання науки про м’ясо сягає початків відкриття Ветеринарної школи у Львові ще з 1881 року. Перші студенти школи слухали на третьому курсі науку про огляд худоби та м’яса, який читав професор Антоній Баранський (1 година на тиждень). Після нього лекції з науки про м’ясо вели професори Ян Прус, Мечислав Грабовський, Теофіль Голобут, а передусім Альфред Травінський, який викристалізував цю дисципліну і став творцем окремої кафедри під назвою «Наука про продукти харчування тваринного походження». З огляду на те, що у 1991 р. в тодішній академії було створено санітарно-технологічний факультет із новими спеціальностями і спеціалізаціями технологічного і ветеринарно-санітарного профілю, виникла потреба створити нові кафедри. Однією з новостворених стала кафедра технології переробки м’яса і молока, де читався цілий ряд дисциплін із технології м’ясних і молочних продуктів. У кінці грудня 1995 р. через великий обсяг роботи та для завершення технологічної підготовки майбутніх спеціалістів різних спеціальностей, кафедри переробки м’яса і молока було розділено на дві: кафедра технології м’яса і м’ясних виробів, першим завідувачем і засновником якої став академік Української технологічної академії, доктор ветеринарних наук, професор Береза Іван Григорович. У 1999 році на кафедрі було відкрито спеціалізацію «Технологія шкіри та хутра», а в 2001 році була відкрита нова спеціальність «Технологія жирів та жирозамінників». Від червня 2004 року по жовтень 2011 року кафедру очолював доктор технічних наук, професор Ощипок Ігор Миколайович. З 1 листопада 2011 року кафедру очолює доктор ветеринарних наук, професор Паска Марія Зіновіївна.

У мальовничій місцевості Львова, поблизу Стрийського парку, стоїть будинок, до якого вже понад шістдесят років приходять люди, як до національної святині. У цьому будинку видатний письменник, учений, політичний та громадський діяч жив, написав свої найкращі твори, і звідси пішов у безсмертя.

Детальніше...

Дегустація – це випробування або оцінка якості харчових продуктів за допомогою смаку.Дегустацію здійснюють фахівці – люди, що мають строго перевірений і незмінний еталон смаку. Тому, крім дегустаторів, ніхто не може професійно дегустувати продукти.

Детальніше...

paska

Декан факультету
доктор ветеринарних наук, професор
Паска Марія Зіновіївна

Заступник декана
кандидат технічних наук
Драчук Уляна Романівна

Заступник декана
доцент
Коваль Галина Михайлівна

Заступник декана
асистент
Білик Оксана Ярославівна

load page 0.959593 second, load CPU 0.14