Факультет харчових технологій та біотехнології

 

Декан, доктор ветеринарних наук, професор    Паска Марія Зіновіївна

Заступники декана:

доцент,  кандидат технічних наук  Драчук Уляна Романівна

доцент   Коваль Галина Михайлівна

асистент  Білик Оксана Ярославівна

____________________________________________________________________________________________

<НОВИНИ>     <ПРО ФАКУЛЬТЕТ>  <ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ>  <НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА КОМІСІЯ>    <БАЗИ ПРАКТИК>     <РОЗПОДІЛ СТУДЕНТІВ НА ПРАКТИКУ> 

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА АСПІРАНТІВ

Наукові напрями:

1. Розробка технологій напівкопчених ковбас при використанні сочевиці та пряно-ароматичних речовин.

2. Розробка технології майонезів функціонального призначення збагачених продуктами бджільництва.

3. Розробка технології варених ковбас функціонального призначення.

 

ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Аспіранти кафедри активно доповідають на конференціях, семінарах:

Маркович І.І. аспірант. 

2013 р.

- 6th International Scientific Conference, Оctober 28–29, 2013. – Stuttgart, Germany.

- Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, готельного, ресторанного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі і послуг: Міжнародна науково – практична конференція присвячена  75-річчю з дня народження ректора університету (1988-1991 рр.), доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва Михайла Івановича,19 листопада 2013р. Харків: ХДУХТ. 

- Міжнародна науково-технічна конференція, 14 – 15 листопада 2013 р. Київ: НУХТ, 2013. 

2014 р.

- Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, оліє жирової та молочної галузей: Третя міжнародна науково-технічна конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Київ: НУХТ, 2014.

- Новітні тенденції у харчових технологіях та якість і безпечність продуктів: IV Всеукраїнська науково-практична конференція, 25 – 26 березня 2014 р. Львів: ЛІЕТ, 2014.

- Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти у харчовій промисловості: Міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13 – 17 жовтня 2014 р. Київ: НУХТ

- VII Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у  молоді, Одеса: 2014.

2015 р.

- Міжнародна науково-технічна конференція  «Новітні науково-технічні рішення у харчовій промисловості», 2-3 березня 2015 р. – Львів: СПОЛОМ, 2015.

- Міжнародна науково-технічна конференція 8-9 жовтня 2015 р., Тернопіль ТНТУ імені Івана Пулюя.

- Химия, био- и нанотехнологии, екологія и экономика в пищевой и косметической промышленности: III Международна  научно-практическая конференция, 15-16 октября 2015 г. – Х., 2015

 

Вовк В.В. аспірант.

Приймав активну участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брав участь у Міжнародній науково-технічній конференції  "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, тема доповіді: "Основні технологічні аспекти використання бджолиного обніжжя у виробництві майонезу" та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, тема доповіді: " Інноваційні технології в олійно-жировій промисловості", а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".

 

Лескович О.В. аспірант.

Участь у науковій діяльності кафедри та факультету. Брала участь у Міжнародній науково-технічній конференції  "Стан і перспективи харчової науки та промисловості", яка проходила у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя, та у Всеукраїнській науковій конференції у Львівському інституті економіки і туризму, а також у вистаці "День працівника харчової промисловості".

 

Результати впровадження

Паска М.З., Маркович І.І. Технічні умови  10.1-00492990-001:2015 Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 35 с.

Паска М.З., Маркович І.І.  Технологічну інструкцію № 10.1-00492990-002:2015 «Ковбаси напівкопчені із використанням рослинної та пряно-ароматичної сировини» Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, від 27.02.2015 р. – Львів, 2015. – 40 с.

Впроваджено у виробництво нові види напівкопчених з заміною свинини жилованої нежирної м’ясом курятини та з використанням борошна сочевиці, у якості нових видів прянощів використано пряно-ароматичні рослини чебрець та ялівець.

Паска М.З., Маркович І.І., Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас, заявка  № u201505275, дата подачі 28.05.2015, заявник Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.. С.З. Гжицького, в Україні, висновок № 17173/3У/15 від 02.10.2015, затверджений Державною службою інтелектуальної власності України

Паска М.З., Маркович І.І., № 94207 Спосіб виробництва комбінованих напівкопчених ковбасних виробів від 10.11.2014 р. в Україні.

Паска М.З., Маркович І.І. № 94028 Спосіб виробництва напівкопчених ковбасних виробів від 10.11. 2014 р. в Україні.

Паска М.З., Маркович І.І. № 103554 Пряно-ароматична композиція для виготовлення напівкопчених ковбас.

 

 

paska

Декан факультету
доктор ветеринарних наук, професор
Паска Марія Зіновіївна

Заступник декана
кандидат технічних наук
Драчук Уляна Романівна

Заступник декана
доцент
Коваль Галина Михайлівна

Заступник декана
асистент
Білик Оксана Ярославівна

load page 0.081371 second, load CPU 0.28