Факультет харчових технологій та біотехнології

 

Декан, доктор ветеринарних наук, професор    Паска Марія Зіновіївна

Заступники декана:

доцент,  кандидат технічних наук  Драчук Уляна Романівна

доцент   Коваль Галина Михайлівна

асистент  Білик Оксана Ярославівна

____________________________________________________________________________________________

<НОВИНИ>     <ПРО ФАКУЛЬТЕТ>  <ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ>  <НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА КОМІСІЯ>    <БАЗИ ПРАКТИК>     <РОЗПОДІЛ СТУДЕНТІВ НА ПРАКТИКУ> 

 

Декан, доктор ветеринарних наук, професор    Паска Марія Зіновіївна >

Заступники декана:

доцент,  кандидат технічних наук  Драчук Уляна Романівна

доцент   Коваль Галина Михайлівна

асистент  Білик Оксана Ярославівна  (фото деканат)


Пріорітетним напрямом підготовки  фахівців харчової промисловості є спеціальність «Технології зберігання, консервування та переробки м´яса». Студенти цього фаху вивчають  первинну переробки сільськогосподарських тварин і птиці, а також переробку м´ясної сировини, технологій виробництва традиційних м´ясних продуктів, та сучасних м’ясних делікатесів і напівфабрикатів.

 

 

 

Розвиток олійно жирової галузі України пов'язаний із потребою в жирах достатньої кількості напрямів харчової та хімічної промисловостей Майбутні фахівці спеціальності «Технології жирів і жирозамінників»  вивчають технології видобутку олій із різної рослинної сировини, технології майонезі, маргаринів соусів, миючих засобів та парфюмерно- косметичних продуктів.

 

 

Невід’ємною частиною харчування людини є молочні продукти.  Готуючи фахівців за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки молока», студенти вивчають технології різних груп молочних продуктів; та продуктів лікувально- профілактичного призначення.

 

На сьогодні однією із передових наукових галузей вважають «Біотехнологію». Спеціальність виникла на стику біологічних хімічних та технічних наук. Фахівці цієї галузі здатні вирішувати глобальні проблеми людства, зокрема  ліквідацію нестачі енергії, мінеральних ресурсів, сировини для виробництва харчових продуктів, поліпшення стану охорони здоров’я. і якості навколишнього середовища.

 

Наші студенти,  майбутні інженери – технологи  поглиблюють свої із контролю  якості сировини і готової продукції; вивчають основи автоматизованого проектування сучасних підприємств галузі, та технологічне обладнання галузі.

 

Щорічно на факультеті проводяться студентські наукові конференції, адже наші студенти працюють у різних наукових напрямах, що пов’язані з розробленням нових технологій харчових продуктів. (Фото 5172, фото 5173, фото 5254, фото 5265, )

 

paska

Декан факультету
доктор ветеринарних наук, професор
Паска Марія Зіновіївна

Заступник декана
кандидат технічних наук
Драчук Уляна Романівна

Заступник декана
доцент
Коваль Галина Михайлівна

Заступник декана
асистент
Білик Оксана Ярославівна

load page 0.070832 second, load CPU 0.19