Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

4 6

«Дні студентської науки»

Впродовж 2-4 травня здобувачі вищої освіти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького випробували себе у ролі науковців, представляючи на розсуд спільноти нашого факультету результати власних досліджень та жваво обговорювали наукові ідеї виголошених доповідей.

Підсумки роботи конференції, яка відбувалася за такими напрямами:

Секція 1 «Актуальні питання екології в умовах воєнного стану». Загалом було заявлено 19 доповідей, виголошено 14. Значну увагу учасники засідання приділили ключовій темі – сучасним викликам та завданням екології  в умовах воєнного стану, особливо трансформації навколишнього середовища та процесам екодеструкцій. Конструктивний обмін наукового досвіду відбувався у дружній творчій атмосфері. Приємно відзначити, що питання до доповідачів задавались не лише від викладачів та керівників секції, ― студенти і тут проявили свою активність та обізнаність.

Секція 2 «Особливості реалізації та захисту прав і свобод людини в умовах воєнного стану». Подано 25 доповідей, виголошено – 18. Учасники представили результати своїх наукових досліджень в галузі права. Доповіді студентів стосувалися актуальних питань реалізації та захисту прав людини, а також правового регулювання трудових, сімейних, медичних, господарських та інших правовідносин в умовах дії правового режиму воєнного стану. За результатами виступів та обговорення визначено найкращих з-поміж 18 учасників: Христина Дідик, Людмила Фалінська, Леся Дідух, Марія Близнюк та Владислав Корженевський.

Секція 3 «Актуальні питання фізичної терапії, ерготерапії в умовах воєнного стану». В роботі секції взяли активну участь здобувачі усіх курсів здобуття вищої освіти спеціальності 227 «Реабілітація та терапія», освітньої програми «Фізична терапія, ерготерапія». Згідно реєстру було подано 9 студентських наукових публікацій. Доповідачі порушили питання як історичного формування галузі, так і фізичної терапії, ерготерапії різних груп населення з різними нозологіями та травми внаслідок військових дій. Усі вони демонстрували результати своїх досліджень, досконало володіли матеріалом та давали ґрунтовні відповіді на поставлені їм запитання.

Секція 4 «Фармація і сьогодення: новітні досягнення та перспективи розвитку». Представлено та виголошено 9 доповідей результатів наукової роботи, проведеної під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри фармації та біології. Результати досліджень стосувались різнопланових актуальних питань фармації: аптечної технології ліків, клінічної фармації і фармацевтичної опіки, фітохімії, фармакогнозії, організації та економіки фармації.

Секція 5 «Фізична культура та здоров’язбережувальні технології». Подано та виголошено для обговорення 12 доповідей, у яких висвітлювали актуальні проблеми розвитку фізичної культури та різних видів спорту, а також розвитку і вдосконаленню фізичної і технічної підготовленості спортсменів. Під час підбиття підсумків секційного засідання активно обговорювались виголошені доповіді. Було відзначено високий рівень усіх учасників наукового заходу, не дивлячись на умови воєнного стану, в яких доводиться працювати і навчатися нашим студентам.

Секція 6 «Вища  освіта        в полікультурному просторі». Робота секції почалася із хвилини мовчання за загиблими українцями внаслідок російської агресії. Особливістю організації роботи секції була змішана форма, оскільки таким чином була надана можливість долучитися до конференції і  здобувачам заочної форми. Подано 18 тез для доповідей, виголошено – 14. Учасники секційного засідання обговорили низку тем, пов’язаних зі сучасними технологіями навчання (О. Білецька, Ю. Волошин, Г. Демкович, М. Зуб), медіаосвітою (Б. Поляк, М. Брехунцов), окремими аспектами педагогічної освіти (С. Маланчук та М. Плахотнюк, В. Місько, Т. Питлюк, А. Стріжик) та особистісно-професійним розвитком викладача (К. Откидач, О. Білінський). Не

залишилися поза увагою і загальнофілософські й загальнопедагогічні теми, зокрема італійського гуманізму епохи Відродження (Х. Буй) та духовно-морального виховання у творчості К. Ушинського (Т. Кропивка).

Учасники секційного засідання відзначили, що робота з науковими темами спонукала їх до навчання, але, водночас, не мала стресового характеру, тому й принесла лише позитивні емоції. На завершення здобувачі подякували керівникам своїх наукових робіт (проф. Олесі Смолінській, доц. Олегові Огірку, канд. психол. наук Ользі Заверусі, викл. Ользі Голубовській) за натхнення й підтримку, дієву допомогу.

Організаційний комітет факультету громадського розвитку та здоров’я висловлює подяку студентам та їх науковим керівникам за небайдужість до зростання наукового потенціалу. Бажаємо подальших успіхів, здоровя та наснаги всім учасникам!

Ніна Градович, доцентка кафедри екології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru