Проект Європейського Союзу Еразмус+ напряму Розвиток потенціалу вищої освіти «Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи»
586383-EPP-1-2017-1-SI-EPPKA2-CBHE-JP
Акронім (коротка назва проекту): Ag-Lab
Дата початку проекту: 15.10.2017
Тривалість проекту: 36 місяців
Дата закінчення проекту: 14.10.2020 (продовжено до травня 2022р.)
Мета проекту: Покращення якості продукції агро-продовольчого комплексу у країнах, що стали асоційованими членами Європейського Союзу шляхом покращення навчання спеціалістів.
Завдання проекту:
- Створення спеціалізованих магістерських програм з лабораторної практики для cпеціалістів агро-продовольчого сектору;
- Створення спеціалізованих курсів для післядипломного навчання працівників лабораторій;
- Оновлення навчання, що проводиться лабораторіями;
- Розробка нових практик співробітнитцва між лабораторіями та університетами на основі взаємної вигоди.
Цілі проекту:
- Розробити стандарти спеціалізації «лабораторна практика» для магістрів спеціальностей: ветеринарна медицина, агрономія, виробнитцво та переробка продукції тваринництва, харчові технології, розроблені у співпраці між університетами та лабораторіями на основі взаємної вигоди;
- Розробити навчальні програми і навчальні плани: існуючі програми доповнені новими предметами, визначеними відповідно до рекомендацій;
- Підготувати групи тренерів з викладачів університетів і фахівців лабораторії;
- Розробити курси для післядипломного навчання працівників лабораторій агро-продовольчого сектору;
- Залучати інструменти сталої співпраці між університетами і діючими лабораторіями: включення фахівців лабораторій до навчального процесу, організація практичних курсів лабораторіями з відвідуванням їхніх підрозділів і підприємств, створення міжнародної платформи для постійного обміну інформацією між фахівцями лабораторій і викладачами вузів.
Консорціум проекту:
Україна:
Грузія:
Молдова: