Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Феномен психологічного благополуччя притаманний емоційному здоров’ю людини і служить для покращення загального функціонування організму. Позитивне психологічне благополуччя – це відчуття щастя та добре самопочуття. Люди з психологічним відчуттям благополуччя почуваються щасливими та задоволеними життям.

Чому це важливо?

Дослідження показали, що люди з високим психологічним благополуччям більш імовірно житимуть здоровіше та довше. Вони також будуть насолоджуватися кращою якістю життя. Психологічне благополуччя також пов’язане з меншою кількістю соціальних проблем. Наприклад, дослідження показали, що люди з піднесеним психологічним станом менш схильні займатися злочинною діяльністю або зловживати наркотиками та алкоголем.

Крім того, позитивний психологічний добробут може прогнозувати вищий заробіток та просоціальну поведінку (наприклад волонтерство).

Люди більш імовірно насолоджуватимуться позитивним психологічним благополуччям, коли в них будуть задоволені їхні основні потреби. Життя в безпечному місці, достатня кількість їжі та наявність житла – все це важливі фактори для емоційного здоров’я.

Якщо Ви хочете покращити свій психологічний стан, то можете зробити кілька речей, щоби почуватися краще.

Визначити мету

Життя зі змістом та метою є ключем до покращення Вашого психологічного благополуччя. Ваша мета не обов’язково повинна включати зміну світу або пошук кар’єри, присвяченої допомозі іншим. Натомість Ви можете зробити своєю метою бути добрими щодня. Ваша мета може полягати в тому, щоби зробити світ кращим, спонукаючи інших піклуватися про навколишнє середовище чи опікуватися домашніми тваринами з притулку.

Якщо Ви відчуваєте, що Вашому життю не вистачає мети, - не хвилюйтесь. Є багато способів знайти мету в житті і побудувати життя, в якому більше сенсу. Ви можете почати з роздумів про спадщину, яку хотіли б залишити. Запишіть, як би Ви хотіли, щоб Вас запам’ятали, подумайте про слід, який хочете залишити на планеті. Потім установіть цілі, що можуть допомогти вам досягнути цієї мети.

Зусилля, докладені задля досягнення Ваших цілей, дадуть Вам мотив щодня підійматися з ліжка кожен день для чогось більшого, ніж заробляння грошей.

Позитивне мислення

Мислення позитивно покращує Ваш психологічний добробут. Своєю чергою, в міру того, як покращується Ваш психологічний стан, стає легше думати позитивно і загалом покращується самопочуття. На щастя, Ви можете розпочати створення цього позитивного циклу за допомогою декількох простих стратегій.

Напишіть про найкраще майбутнє

Витратьте кілька хвилин і запишіть все, що може статися з Вами в майбутньому. Уявіть, як Ви могли би проводити свій час і з ким, якби жили своїм найкращим життям.

Пригадуємо позитивні події у житті

Проведіть час із найкращими спогадами Вашого життя. Це може бути сімейна відпустка, яку Ви провели 10 років тому, або два роки тому отримали нагороду на роботі. Згадуючи найщасливіші часи у Вашому житті, Ви додасте позитиву Вашому мисленню.

Здійснювати акти доброти

Добрі справи, зроблені для інших людей, нагадають Вам про те, що Ви можете змінити світ на краще. Допомога іншим також допомагає думати більш позитивно та почуватися щасливішими. Допомагати нужденному сусідові, добровільно брати участь у громадських заходах або збирати гроші на благодійність – це лише кілька простих способів покращити Ваш психологічний добробут.

Висловити подяку

Чи надсилаєте Ви листи, щоби сказати людям, як сильно цінуєте їх, чи пишете про те, за що відчуваєте вдячність. Вираження Вами вдячності триматиме Вас зосередженими на тих хороших речах, що сталися у житті. Це простий, але ефективний спосіб покращити Ваш психологічний добробут щодня.

Визначте свої сильні сторони

Важливо почуватися здібними та впевненими. Один із найкращих способів зробити це – нагадати собі про те, в чому Ви здібні або про сильні сторони свого характеру. Спробуйте подумати про свої минулі досягнення й ті якості, які допомогли Вам досягти успіху.

Практика вибачення

Порятунок від минулого болю та гніву є ключем до психологічного благополуччя. Прощення будь-кого не означає, що Ви повинні дозволити цій людині завдати вам болю. Натомість йдеться про звільнення себе від гніву, який може завадити Вам спрямувати свою енергію на більш позитивні моменти.

Сприяння комунікації

Дослідження показують, що самотність серйозно позначається на емоційному та фізичному здоров’ї. Насправді одне дослідження показало, що самотність була настільки ж смертельною, як і куріння 15 сигарет на день.

Однак просто бути поруч із людьми – це не вирішення проблеми. Важливо формувати глибокі зв’язки з іншими людьми. Якість стосунків має більше значення, ніж їх кількість, коли справа доходить до покращення Вашого психологічного благополуччя. Хоча спілкування через соціальні мережі може бути хорошим способом залишатися на зв’язку, коли Ви не можете відвідати друга особисто, але не компенсує реальних переваг особистого спілкування.

Випийте каву з другом, повечеряйте з сім’єю, зателефонуйте близькій людині, щоби просто побалакати. Соціальна підтримка є ключем до того, щоб залишатися психологічно здоровими. Якщо Вам не вистачає підтримки, зробіть усе, щоби зустріти якнайбільше доброзичливих людей. Приєднуйтесь до громадських заходів, знайомтеся із сусідами чи спілкуйтеся зі старими друзями.

Психологічне благополуччя є ключем до щастя та здатності функціонувати день у день. Виробити здорові звички, які можуть зміцнити ваше емоційне здоров’я, легше, ніж Ви вважаєте. Почніть з малого і спробуйте застосувати одну чи дві стратегії, щоби максимізувати свій психологічний добробут (наприклад запишіть кілька своїх сильних сторін або щасливі спогади). Згодом Ви відчуєте вплив цих практик на позитивне мислення та загальне психічне здоров’я.

Поради зібрав магістрант ОПП «Освітні, педагогічні науки» Тарас Кропивка (під керівництвом ст. викладача Ольги Заверухи)

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru