![]()
10 лютого 2025 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася зустріч науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» із представником ТзОВ «Бабусин збанок» (с. Корничі, Самбірський р-н,), паном Нестором Богданом. Під час заходу обговорили розвиток молочної галузі, можливості залучення студентів до виробничої практики, перспективи подальшого працевлаштування на підприємстві, варіанти розширення співпраці між кафедрою та роботодавцем.
![]()
Богдан Євгенович поділився цінним досвідом організації виробничих процесів отримання та переробки молока й окреслив вимоги до майбутніх фахівців. Викладачі своєю чергою наголосили на важливості поєднання теоретичних знань із практичними навичками, а студенти отримали можливість ознайомитись із особливостями та пропозиціями працевлаштування.
Зустріч стала важливою ланкою у зміцненні зв’язку між закладом вищої освіти й реальним виробництвом та посприяла формуванню у здобувачів відповідних компетентностей і професійних умінь згідно з актуальними вимогами ринку праці.
Особлива увага була акцентована на виробництві безпечних та якісних молочних продуктів, оскільки підприємство має власну ферму, де виробляють молоко найвищої якості, а також на інноваційних підходах до організації як отримання молока, так і його перероблення.
![]()
Допис підготував Іван ЛУЧКА, старший викладач кафедри технології молока і молочних продуктів