Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Щороку 15 листопада у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки сировини. Це свято було започатковано у 1997 році в США Національною рециклінговою коаліцією. Завдяки зусиллям екологів воно розповсюдилося по всьому світу.
У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро. На жаль, в Україні є найнижчий показник переробки відходів та найбільший показник їх захоронення, що сприяє виникнення ряду еколого-економічних проблем.

Практичний досвід свідчить, що всі відходи можна розглядати як вторинну сировину, що має певну цінність. Крім того, розвиток науково-технічного прогресу спонукає до все більшого використання відходів у різних технологічних процесах, зводячи відходи до «нульового» рівня із досить високими ефективностями їх застосування.
Річний обсяг створення відходів щороку зростає приблизно на 3%, але при цьому рівень охоплення послугами належного їх збору та вивезення є досить низьким. Близько 92% зібраних відходів зберігаються на 6000 полігонів, більшість з яких є перевантаженими, експлуатуються понад експлуатаційний період та не відповідають санітарним стандартам і нормам проектування.
Однак за інформацією DW, завдяки високоефективній системі сортування сміття та його ретельній переробці німецька промисловість заощаджує на імпорті сировини до 12 мільярдів євро щорічно. Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали як папір, скло, пластик тощо, а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.
Студенти освітньо-професійної програми «Екологія» Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій імені С.З.Ґжицького, вивчаючи проблеми, які нині торкаються неналежного поводження із твердими побутовими відходами, щороку проводять конкурси, у яких заохочують до раціонального використання природних ресурсів. Збір використаних батарейок, макулатури та інших відходів – це невеликий внесок для збереження навколишнього середовища, але під силу кожному. Адже, переробка 15 скляних пляшок заощаджує достатньо енергії для живлення кондиціонера протягом години або ноутбука більше ніж на один день. Виробництво 1 т скла зі склобою зменшує використання піску на 600 кг, 60 кг зібраної макулатури може зберегти життя одного дерева, а 1 т пластику дозволить заощадити 3000 л нафти та 6 кВт енергії…

Потрібно небагато зусиль, щоб зрозуміти на скільки важливою є належна переробка відходів. Нехай кожен з нас зробить свій внесок для збереження життя на нашій планеті!!!

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru