Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Студенти факультету ветеринарної медицини щоразу доводять, що навчатися і відпочивати можна весело і змістовно і, хто добре вчиться, той уміє й відпочивати. Нещодавно вони організували неповторне свято для своїх колег-студентів і викладачів факультету – VetFest.

Ведучим VetFestу був дуже крутий та драйвовий ведучий - Ярослав Вислоцький. Свято розпочалося з флешмобу, у якому майбутні ветеринарні лікарі зуміли передати зміст вислову, якого їх навчаютьть на першому занятті з латинської мови: "Hominum animaliumque saluti" («На благо (для здоров'я) людей і тварин»). Ну а далі глядачі могли побачити один із основних етапів заходу – фінальний футбольний матч між командами I та III третього курсів факультету ветеринарної медицини. (Півфінальні змагання відбулися 19 листопада, які й визначили дві команди фіналістів). Боротьба була нелегкою і напруженою, адже команди змагалися за грандіозний «Кубок Декана». І у фіналі в усіх чекала несподіванка – після двох таймів із рахунком 3:1 перемогла команда I-го курсу!

А далі було ще цікавіше – на поле вийшли викладачі. Як виявилось, студенти не були готові до цього, вони не очікували, що їхні наставники теж полюбляють спорт і «підковані» не лише знаннями, але й надзвичайно моторні і фізично підготовані. Після  двох матчів із двома командами фіналістів (І та ІІІ курсом) поважні викладачі-футболістти виграли у студентів із рахунком 2:0. Ось це – рівень!
По завершенні матчу декан факультету Юрій Степанович Стронський нагородив команди переможців та півфіналістів! Тепер залишається побажати нашим студентам наснаги і  готуватися до матчу-реваншу.

У святі взяли участь багато організацій і підприємств. Вражаючими були показові виступи провідних кінологів з громадської організації "Український Легіон" Віктора Іонова і Валерії Бурихіної та їхніх незрівнянних собак породи малінуа. Також відмінну роботу у пошуках вибухівки показали патрульні чотирьохлапі  з навчального кінологічного центру Львівської області м. Золочів під керівництвом Ярослава Дмітрієва.
Власниця школи "Dog friend" Наталія Лелик розповіла про методи психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей (каністерапії) за допомогою собак породи кане-корсо, французький бульдог, лабрадор та біґль , а саме - особливості підтримки ветеранів та учасників бойових дій з психологічними травмами.

Не менш привабливим місцем на фесті був солодкий ярмарок, який створили академічні групи студентів ветфакультету з різних курсів. Виставили на продаж смаколики, як то кажуть: "до вибору, до кольору". Кошти від продажу солодкого було передано Домівці врятованих тварин. Спільними зусиллями назбирали 3536грн, які підуть на корм для більше ніж 200 тварин, які постраждали від рук людей.

Розплідник собак породи джек рассел тер'єр на чолі з власницею Надією Мацех та їх зірковим хендлером Надією Шайдою також створив святкову атмосферу, показавши своїх вихованців. Здорові і красиві мисливські собаки, розумні й енергійні, сьогодні – добрі помічники і друзі людини, вабили до себе відвідувачів.

Завершення дійства було справді солодке та веселе. Перш ніж відбулося розрізання святкового торта, усі учасники заходу взяли участь у розіграші лотереї. Везунчики отримали у подарунок датовані записники з емблемою факультету та підручники з клінічної діагностики та акушерства тварин. Супер-приз був лише один – розрізати торт разом з деканом ФВМ Юрієм Степановичем Стронським, і випала така можливість студентці I курсу Ангеліні Грибовській. Шматочок цього торта зміг отримати кожен учасник VetFestу.

Згодом засновниця та керівничка школи соціальної кінології та хендлінгу "Harmonic Dog" Олександра Береговенко прочитала лекцію про психофізіологію та формування поведінки собак. Лекція була надзвичайно цікава та інформативна. І, як було обіцяно заздалегідь, насамкінець відбувся перегляд новорічного мультфільму "Грінч", від перегляду якого усі учасники отримали гарний настрій.


Вислоцька Ліна, Зимницька Людмила, студенти IV курсу,
Фото: Ольга Гарбузинська, студентка IV курсу

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru