Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

26 листопада викладачі кафедри фармації та біології та студенти 3-5 курсів спеціальності «Фармація, промислова фармація» взяли участь у роботі навчально-практичного семінару: «Фармацевтична опіка в період пандемії COVID-19», який проводив Інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету. На семінарі були розглянуті актуальні питання профілактики, лікування та подолання наслідків захворювання, спричиненого вірусом COVID-19.

З вітальним словом виступила директор Інституту підвищення кваліфікації спеціалістів фармації НФаУ, докторка фармацевтичних наук, професорка Галій Лариса Віталіївна (https://ipksf.nuph.edu.ua/team/galij-larisa-vitaliivna/).
У зустрічі взяв участь декан факультету післядипломної освіти ІПКСФ НФаУ, кандидат фарм. наук, доцент кафедри управління та економіки фармації Суріков Олександр Олександрович (https://ipksf.nuph.edu.ua/team/surikov-oleksandr-oleksandrovich/). Він прочитав лекцію на тему: «Роль фармацевтичного працівника у забезпеченні якості фармацевтичної допомоги».
Доповідачами було виголошено ряд цікавих і корисних доповідей. Осташко Василь Федорович, канд. мед. наук, доцент кафедри клінічної фармакології ІПКСФ НФаУ (https://cl-ipksf.nuph.edu.ua/) розповів про шляхи лікування гострих респіраторних вірусних захворювань (лекція «ГРВІ: місце та роль топічних антимікробних засобів та противірусних препаратів»). Доцент Осташко В.Д. та докторка фарм. наук, професорка, зав. кафедри клінічної фармакології ІПКСФ НФаУ Міщенко Оксана Яківна (https://nuph.edu.ua/mishhenko-oksana-yakivna/) розглянули засоби профілактики захворювань серцево-судинної системи під час пандемії COVID-19. Так, доцент Осташко В.Д. прочитав лекцію на тему: «Роль фармацевта у профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань: фокус на поліненасичені омега-3 кислоти»), а професорка Міщенко О.Я. акцентувала увагу на ролі ацетилсаліцилової кислоти «Роль фармацевта у профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань: фокус на ацетилсаліцилову кислоту».
Професорка Міщенко О.Я. ознайомила слухачів з правильним використанням вітамінів у профілактиці захворювань: «Вітаміни та мінерали у профілактиці та лікуванні ГРВІ та їх ускладнень». Доповідачка також розглянула дуже актуальне під час пандемії питання - «Постковідні неврологічні проблеми: можливості корекції».
Бездітко Наталія Володимирівна, докторка мед. наук, професорка кафедри клінічної фармакології (https://cl-ipksf.nuph.edu.ua/) розповіла про значення для здоров’я людини вітамінів групи D - «Життєво важливий D3-вітамінний комплекс».
Не менш важливим є використання фітопрепаратів в лікуванні і профілактиці сезонних захворювань на ГРВЗ та COVID-19. Так, Ленчик Лариса Володимирівна – докторка фарм. наук, професорка, завідувачка кафедри якості, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ (https://nuph.edu.ua/lenchik-larisa-volodimirivna/) прочитала лекцію «Використання фітозасобів противірусної дії: досвід та перспективи».
Наприкінці семінару відбулося On-line анкетування. Учасники семінару отримали сертифікати про участь.
Окрема подяка докторці фармацевтичних наук, професорці кафедри загальної фармації та безпеки ліків ІПКСФ НФаУ (м. Харків) Цубановій Наталії Анатоліївні (https://nuph.edu.ua/cubanova-natalya-anatoliivna/) за проведенні он-лайн заняття зі студентами спеціальності 226»Фармація, промислова фармація» та організацію і проведення курсів підвищення кваліфікації викладачів кафедри.
Дякуємо колективу Інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації Національного фармацевтичного університету за плідну співпрацю у підготовці фахівців спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» та підвищенні кваліфікації наших викладачів.
Послухати семінар можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qRF-DLaZj-c

Мирослава Грицина, доцентка

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru