Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

01

10 березня 2023 р. кафедра фармації та біології ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького організувала і провела захід стосовно Шевченківських днів.
Основна ідея заходу – штучний інтелект «Dream by Wombo» малює ілюстрації до сюжетів у творах Т.Г. Шевченка.
Спочатку в режимі онлайн було продемонстровано як «Dream by Wombo» малює картинки, а потім – презентацію, яку попередньо підготували студенти п’ятого курсу спеціальності «Фармація, промислова фармація» Винницька Софія, Кірик Ліля і Шаріков Сергій під керівництвом старшого викладача кафедри фармації та біології Бонецького О.О.

02

03
Зокрема були представлені згенеровані штучним інтелектом слайди до таких віршів: «Садок вишневий коло хати», «Сонце гріє, вітер віє», «Реве та стогне Дніпр широкий», «За сонцем хмаронька пливе», «Зацвіла в долині червона калина», «Червоний місяць аж горить», «Тополя».
У процесі перегляду слайдів присутні обговорювали побачене. Біологів зацікавила картинка до слів «зацвіла в долині червона калина», яку штучний інтелект зобразив як червоний цвіт калини, Бонецький О.О. звернув увагу на футуристичний сюжет до слів «і сонце спатоньки зове» і на вигляд Місяця на картинках до вірша «Червоний місяць аж горить». Також учасники побачили сучасні мотиви в представлених картинках. Це тому, що даний ресурс поки що не розуміє контексту і малює сюжети з сьогодення до творів Т.Г. Шевченка.
Єдиний правдивий слайд – заключний у підготовленій презентації, де було наведено скрін-шоти як воїни ЗСУ знімають російську ідеологічну шмату з білборду у звільненій Балаклії, а на її місці проступив заклеєний портрет Т.Г. Шевченка і його пророчі слова:
І вам слава, сині гори,
Кригою окуті.
І вам, лицарі великі,
Богом не забуті.
Борітеся — поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
Дякуємо ЗСУ за можливість вшанувати пам’ять Т.Г. Шевченка так, як ми цього хочемо і так, як нам цікаво.
ГЕРОЯМ СЛАВА!

26 Заключний

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru