Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

20240306 215349

6 березня 2024 року студенти 3 курсу факультету ветеринарної медицини та гості мали честь прийняти завідувача кафедри фармакології та токсикології, проректора з наукової роботи Вармінсько-Мазурського університету (Ольштин), професора Єжи Ярошевського. Лектор, багаторічний друг кафедри, прочитав захоплюючу лекцію на тему “Застосування антибіотиків у світлі обов’язкових нормативно-правових актів Європейського Союзу”.

 

Професор Єжи Ярошевський поділився зі слухачами ключовими аспектами раціонального використання антибіотиків у сільськогосподарських тварин, зокрема наголосивши на планах досягнення 50 % зменшення використання антибіотиків до 2030 року. Важливість виконання Регламенту (ЄС) 2019/4 та інших нормативно-правових актів була відзначена як ключовий етап у справі контролю за лікувальними кормами.

У межах лекції професор Ярошевський роз’яснив не лише юридичні аспекти, але й важливі нюанси антибіотикотерапії у ветеринарній практиці країн Європейського Союзу. Спеціальний акцент був зроблений на необхідності раціонального та контрольованого використання протимікробних препаратів.

Професор закликав дотримуватися правил біоасекурації, зазначивши, що “альтернативи антибіотикам немає”. За його словами, дотримання умов гігієни утримання тварин, використання фітопрепаратів з метою профілактики – це найбільш дієві заходи у боротьбі з резистентністю мікроорганізмів, а от бактеріофаги та імунобіологічні препарати – це майбутнє і потребує глибоких наукових досліджень та часу.

На завершення заходу студенти та присутні висловили щиру шану та подяку професору Єжи Ярошевському за глибоку та захоплюючу лекцію, а також за відповіді на запитання аудиторії.

Натомість професор Єжи Ярошевський виразив свою солідарність і підтримку України в боротьбі з росією та наголосив, що впевнений у перемозі України, що прийде час миру і лікарі ветеринарної медицини України та Польщі зможуть знову зустрічатися і знайдуть спільні теми для дискусії! Його слова свідчать про те, що він не лише як фахівець підтримує наш Університет, але і як громадянин Польщі підтримує Нашу неньку Україну!

Особлива вдячність організаторам гостьової лекції – колективу кафедри фармакології та токсикології.

Дякуємо гостям з інших кафедр: внутрішніх хвороб, мікробіології та вірусології.

Захід завершився словами вдячності усім присутнім за активну участь.

Допис підготували Алла Винярська та Христина Леськів

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru