Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 Stray animals ESCCAP

4 квітня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася чергова гостьова лекція, яку організувала кафедра фармакології та токсикології. Цього разу гостею у нашому Університеті була Катерина Слівінська, кандидат біологічних наук, секретар ГО ESCCAP Ukraine.

Катерина Слівінська розповіла про діяльність ESCCAP UA.

ESCCAP – це група провідних європейських ветеринарних паразитологів і фахівців у сфері охорони здоров’я, що прагне підвищувати обізнаність та рекомендувати відповідні й перевірені заходи контролю для захисту тварин-компаньйонів. Є чотирнадцять членів ESCCAPу, відібрані на основі їхнього досвіду та здатності представляти країну або регіон Європи. Серед них Австрія, Бенілюкс, Франція, Німеччина, Італія, Греція, Данія, Угорщина, Польща, Португалія, Іспанія, Швейцарія, Великобританія й Ірландія, та від 2 травня 2019 року Україна. Кожен член відповідає за просування ESCCAP та його завдань, а також за переклади та адаптацію керівних принципів ESCCAP, відповідних сучасній паразитологічній ситуації свого регіону.

У Європі впродовж останньої декади спостерігається помітне збільшення поширення широкого спектру паразитарних хвороб тварин-компаньйонів. Завдання ESCCAP полягає у наданні ветеринарним працівникам безкоштовної експертної інформації у вигляді рекомендацій, методик та схем, отриманих унаслідок проведених незалежних та чітко окреслених обстежень й досліджень, які постійно оновлюються та переглядаються.

У 2023 році ESCCAP підтримав ініціативу паразитологічного дослідження тварин-компаньйонів у прифронтовій зоні України. За результатами досліджень з’ясовано поширеність дирофіляріозу серед собак та котів на Харківщині та Сумщині (https://www.esccap.org/news/all/1/). Проект триває.

Допис підготувала Алла ВИНЯРСЬКА, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru