Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

10 жовтня у Львові при підтримці Данської Аграрної Ради та Всеукраїнської Аграрної Ради відбулася Українсько-данська конференція-семінар «Україна-Данія, Агротехнології».

фото 1
Участь у конференції-семінарі взяли агровиробники, представники агротехнологічних компаній та галузевих асоціацій, науковці, зокрема викладачі кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича Павло Музика та Дмитро Соломонко.
Із вітальним словом до учасників заходу звернувся Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, який відзначив, що Данія демонструє приклад ефективного сільського господарства, як можна заробляти гроші при впровадженні технологій. Данські фермери ефективно працюють в різних областях України протягом багатьох років і навіть війна не змінює їх бажання господарювати. 

 

foto 2
Міністр продовольства, сільського господарства та рибальства Данії Якоб Єнсен наголосив на важливості посилення співпраці в «зеленому» виробництві і галузевих агротехнологіях в свинарстві та зернопродуктовому підкомплексі. Данські інвестиції в скотарстві та свинарстві в Україну супроводжуються впровадженням сучасних технологій, враховуючи інноваційні генетичні вдосконалення в галузях тваринництва і забезпечення добробуту тварин для підвищення економічної ефективності виробництва. Таким чином існує потреба у посиленні бізнес-співпраці при здійсненні інвестицій. Якоб Єнсен висловив повагу до український фермерів, які попри вкрай складні обставини продовжують обробляти землю та забезпечують продовольчу безпеку.

фото 3
Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко відзначила тривалу та успішну співпрацю між Данією та Україною в реалізації галузевих реформ. Данська система контролю здоров’я тварин є досить потужною і в умовах реформи враховується цей вивчений підхід і надійність. Імплементувати вимоги ЄС досить складно, але є розуміння і бачення розвитку галузей сільського господарства в Україні. 

foto 4
Заступник голови Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська детально охарактеризувала основні тенденції розвитку галузі свинарства в поточному році. Понад 60 процентів виробників-членів асоціації планують протягом наступних років інвестувати в розширення виробництва і здійснюють пошук нових зовнішніх ринків збуту для продукції свинарства. 

фото 5
Успішний досвід роботи представили на заході керівники підприємств із датськими технологіями виробництва продукції свинарства та розвитку галузевої альтернативної енергетики. 

фото 6
Важлива увага приділялася технологічним аспектам розвитку свинарства та зернового господарства із врахуванням сучасних тенденцій посилення екологічної складової. Вагомий акцент здійснювався аналізу фінансових інструментів для доступу вітчизняних виробників до сучасних агротехнологічних рішень.

Автори: Павло Музика, Дмитро Соломонко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru