Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

З початку повномасштабного вторгнення рф Україна зазнала колосальних втрат і збитків. Значна шкода завдана і довкіллю – заміновані поля, спалені ліси, затоплені шахти, знищені об’єкти флори та фауни. Наслідки, спричинені свідомими протиправними діями агресора, відчуватиме ще не одне покоління і не лише в Україні. Саме тому питання вдосконалення довкільного права набуває сьогодні особливої актуальності, адже важливо напрацювати механізм фіксації правопорушень, визначення завданої шкоди та притягнення винних до відповідальності.

 

1

Власне ці питання і стали предметом обговорення під час роботи круглого столу “Актуальні питання довкільного права в умовах сучасних викликів та загроз”, який відбувся 6 грудня 2023 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Окрім викладачів кафедри права та кафедри екології Університету, участь у заході взяли науково-педагогічні працівники Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Національного лісотехнічного університету України, Львівського національного університету природокористування, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а також представники Державної екологічної інспекції у Львівській області, Стрийської районної державної адміністрації, Жидачівської міської ради, Славської селищної ради, ТОВ “Ведмежий притулок – Домажир”.

1

З вітальним словом виступили в. о. ректора, професор Іван Парубчак, декан факультету громадського розвитку та здоров’я, професор Руслан Пеленьо та в. о. завідувача кафедри права, доцент Юлія Коверко. Спікери заходу – професор кафедри соціального права Львівського національного університету імені Івана Франка Марія Ващишин, доцент кафедри права та європейської інтеграції Державного біотехнологічного університету у м. Харків Світлана Шерстюк, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак, а також викладачі Університету – професор кафедри права Богдан Телефанко, завідувач кафедри екології, професор Роман Параняк і асистент кафедри права, адвокат, заступник голови комітету земельного, аграрного та довкілевого права НААУ Софія Шутяк розкрили питання впливу російської збройної агресії на довкілля України, проблеми фіксування і розслідування злочинів проти довкілля та визначення розміру екологічної шкоди. Також у процесі роботи круглого столу учасники обговорили виклики та можливості правової системи напередодні членства у Європейському Союзі в розрізі довкільного права.

1

1

За результатами представлених доповідей та загальної дискусії підготовано резолюцію круглого столу.
Дякуємо всім учасникам за змістовні доповіді та плідну дискусію.

Допис підготувала Юлія Коверко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru