Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Виробнича практика ‒ ключовий елементом освітнього процесу, що забезпечує інтеграцію теоретичних знань і практичних умінь здобувачів вищої освіти. Її проходження на сучасних підприємствах харчової промисловості створює умови для формування фахових компетентностей, розвитку професійних навичок та підвищення конкурентоспроможності майбутніх фахівців на ринку праці.

1 2 1

Отож, 7 червня 2025 року на кафедрі технології мʼяса, мʼясних та олійно-жирових виробів відбувся захист звітів з виробничої практики здобувачів першого курсу другого магістерського рівня спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса».

Практика проходила на провідних харчових підприємствах регіону ‒ ТзОВ ТД Галицька свіжина, ТОВ Барком ТМ «Родинна ковбаска», ТОВ «Ексім ФУД», ТОВ «Агроль»,  ПП Лісовий ТМ «Мʼясна лавка», ПП «Старицький мʼясокомбінат» та інші.

2 3 1

3 3 1

Студенти проходили практику на посадах провідних фахівців виробництва, зокрема помічників технологів з переробки м’яса, інженерів-технологів виробничих дільниць, лаборантів виробничих лабораторій контролю якості, майстрів змін, фахівців із стандартизації та безпечності харчових продуктів, а також спеціалістів із впровадження систем HACCP, що закрема,  дозволило здобувачам глибше зрозуміти специфіку сучасних виробничих процесів і вимоги ринку праці, що в комплексі забезпечило здобувачам можливість безпосереднього ознайомлення з сучасними технологіями, організацією виробничих процесів та інноваційними підходами до зберігання, консервування і переробки м’ясної сировини. Виробнича практика сприяла формуванню та розвитку фахових компетентностей, визначених освітньою програмою, а також практичних навичок вирішення виробничих завдань.

Захист звітів пройшов у присутності комісії у складі: гаранта освітньої програми – Уляни Драчук, в.о. декана факультету харчових технологій та біотехнології – Галини Коваль, представника відділу працевлаштування та співпраці з бізнесом – Богдана Галуха, доцентів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів – Ірини Басараб та Ірини Сімонової.

Члени комісії відзначили високий рівень виконання програмних завдань практики, здатність здобувачів застосовувати набуті знання у професійній діяльності та їх готовність до подальшої роботи в умовах реального виробництва. Важливо, що частині студентів було запропоновано подальше працевлаштування за фахом на підприємствах регіону на посадах технологів, інженерів-технологів, лаборантів з контролю якості та фахівців із впровадження систем безпечності харчових продуктів.

Отримані результати підтверджують ефективність освітньої програми та її відповідність сучасним вимогам харчової галузі, а також сприяють забезпеченню якості підготовки висококваліфікованих фахівців.

Богдан ГАЛУХ – доцент кафедри технології мʼяса,

мʼясних та олійно- жирових виробів.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru