Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

20 вересня 2023 року на базі ДНДКІ ветеринарних препаратів і кормових добавок відбувалося виїзне лабораторне заняття з навчальної дисципліни “Санітарно-мікробіологічний контроль продуктів тваринного походження”. Здобувачі вищої освіти 5 курсу факультету громадського розвитку та здоров’я спеціальності 212 “Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза” вкотре переконалися, що в житті важливо вчитися, здобувати знання і бути впевненими у своїх силах.

1 12

Візитною картою до розуміння, бачення і планування майбутнього була зустріч студентів із професором Віктором Музикою, заступником директора ДНДКІВПКД із наукової роботи, доктором ветеринарних наук. Його розповідь про історію створення інституту, основні напрями діяльності та багаторічні наукові досягнення і визнання як в Україні, так і за кордоном, зацікавила молодь. А поділившись власним досвідом кар’єрного росту, Віктору Музиці вдалося ще й посилити віру підростаючого покоління фахівців у необхідності щоденної наполегливої праці та вимогливості до себе.

 2 10

Цікаво та інформативно про наукові досягнення і розробки розповів Ігор Кушнір, завідувач лабораторії бактеріологічного контролю якості і безпечності ветеринарних препаратів, доктор ветеринарних наук.

3 10

4 8

5 5

У лабораторії контролю кормових добавок та преміксів Галина Ривак, завідувач лабораторії, кандидат сільськогосподарських наук, розповіла, що лабораторія є у складі Випробувального центру ДНДКІВПКД. Лабораторія уповноважена Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на здійснення лабораторних досліджень як референс-лабораторія для цілей державного контролю за видами випробувань кормів, преміксів, кормових добавок: органолептичних, фізико-хімічних, хроматографічних, мікробіологічних, імуноферментних, токсикологічних.

Також ми дізналися, що у структурі лабораторії функціонують два сектори: фізико-хімічних досліджень та міко-токсикологічних досліджень.
Галина Рудик, завідувач сектору міко-токсикологічних досліджень, кандидат ветеринарних наук, розповіла про проведення спеціальних лабораторних досліджень, зокрема імуноферментного аналізу (ELISA) на визначення різних мікотоксинів та алергенів.

У секторі контролю препаратів для птахівництва і м’ясоїдних з нами зустрілася Ірена Авдос’єва, старший науковий співробітник, кандидат ветеринарних наук. Вона буквально з перших слів заполонила увагу здобувачів своїм професійним багаторічним досвідом роботи і позитивним ставленням до життя та провела інформативну і цікаву екскурсію до віварію.

6 4

Час плине швидко, а змістовна зустріч із професіоналами своєї справи залишається в пам’яті на все життя.
Висловлюємо глибоку вдячність науковцям ДНДКІВПКД за надану можливість ознайомитися з роботою лабораторій, за щире спілкування з нашими здобувачами вищої освіти, за посіяні зерна добра і професіоналізму.

Допис підготувала Ольга ЯРЕМКО, доцент кафедри мікробіології та вірусології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru