Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1677154650244443

Еразмус+ - це не лише про знання, які ти отримаєш в університеті. Це -  як прожити коротке, проте зовсім інше від звичного життя. Змінюється все – від аудиторії, в якій проводяться пари, до ліжка, на якому ти звик спати, і того самого магазинчику біля дому.

  Це «чистий аркуш», хоча тимчасовий – нова країна, місто, викладачі та люди навколо. Це можливість почати робити усе так, як ти зараз вважаєш правильним. Це побачити себе іншим.

Еразмус+ - це простір для студентів, що прагнуть пробувати, шукати щось нове, переглядати свої вже наявні знання. Програма для тих, хто цінує досвід.

Це знайомства, багато знайомств. Це спілкування і співпраця. І не лише з іноземними студентами, що також приймають участь в обміні - ми багато комунікували з тими, хто приїхав у Польщу здобути освіту від першого курсу і до отримання диплому. Саме у цих студентів можна було знайти розраду, коли накривав страх перед здачею екзаменів, чи отримати поради – вони уже склали цей предмет. Це знайти свою рідну душу – людину, з якою ви ідеально сходитесь інтересами та прагненнями. Це відчуття дитячої втіхи, свободи, і такої дорослої відповідальності водночас.

Це - відчути, яким сильним ти став, і як багато навколо тебе відчинених дверей. Щойно ти пробуєш щось нове, невідоме і трохи лякаюче, як у тобі зростає відчуття власної сили. Після Еразмус+ я з більшим захопленням і впевненістю розглядаю інші пропозиції – стажування, конференції, літні школи.

Цей період був сповнений радощами і труднощами, проте залишив приємний післясмак. Я багато чому навчилась, і повертаючись додому, везу конспекти, котрими користуватимусь і в подальшому. Моя спеціальність – ветеринарна медицина. Це складно, проте захоплююче. Вроцлавський університет природничих наук вразив мене своїми масштабами. Тут і стайня з великою кількістю сільськогосподарських тварин – коні, корови, кози та вівці, і собаки, котрі вирощені та підготовлені саме для занять із студентами – терплячі, милі, біглі, і велика клініка при університеті, де прийоми ведуть вузькі спеціалісти – частина занять проходила саме у кабінетах дерматології, кардіології, ультразвукової діагностики та інше.

Я розширила свої знання і щодо фермерських тварин, і щодо котів та собак. Я навчилась проводити різні процедури, що раніше видавались мені чимось дуже складним – ендоскопію, біопсію, серцево-легеневу реанімацію, удосконалила свої навики в ультразвуковій діагностиці, ортопедії. Я здобула багато теоретичних та практичних знань, що стануть мені у нагоді, коли я почну свою практику уже як лікаря.

Я всім кажу, що повертаюсь додому іншою – іншою студенткою та людиною загалом. Цей обмін дав мені значно більше, аніж знання та нотатки з університету. Разом з ними він показав мені, як багато я можу.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru