Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фермер з Самбірського району Львівщини Іван Кільган, випускник магістерської спеціальності 051 «Економіка», впроваджує сучасні технології виробництва і своїм досвідом показує переваги розвитку фермерських господарств в Україні. Господарство Івана Кільгана діє із початку 1990-х років, коли ініціативний агроном заснував одне із перших в області фермерське господарство. Господарюючи на площі понад 2000 гектарів гектарів фермер Іван Кільган впроваджував сучасні на той час технології в галузі рослинництва, що вимагало постійного навчання на експериментування.

Важливою для Івана Кільгана є також діяльність із гуртування фермерів області для вирішення актуальних питань, а тому протягом понад 20 років п. Іван очолює асоціацію фермерів району.
Дбаючи про грунти та ефективне використання ресурсів, фермерське господарство Івана Кільгана постійно модернізується сучасна ресурсоефективна сільськогосподарська техніка та технологічні підходи в обробітку грунтів. Будучи інноватором і знаючи про сучасні європейські тенденції фермерства п Іван в середині 2000-х років органі заснував в с. Луки на Самбірщині завод із виробництва біодизельного пального. Дана фермерська ініціатива на національному рівні була підтримана проєктом Програми розвитку ООН. Даний проєкт підготували програма Організації ООН з питань промислового розвитку (ЮНІДО) та Інститут відновлювальної енергетики НАНУ із ініціативи фермера Івана Кільгана. Завдяки цьому проєкту на Львівщині діє єдине виробництво повністю автоматизоване виробництво біодизелю на сертифікованому згідно з європейськими вимогами обладнанні. Якість пального дуже висока і відповідає стандарту «Євро 4».

Це дозволяє ефективно переробляти сільськогосподарську культуру ріпак та одержувати майже три тонни біодизельного пального при переробці врожаю культури із одного гектару посівних площ. Розвиток відновлювальної енергетики дозволяє суттєво зменшити викиди в атмосферу вуглекислого газу.
Крім того, фермер активно інвестує в розвиток сільських територій Самбірщини, допомагає учасникам АТО, сприяє у відновленні соціальної інфраструктури сіл Велика Білина, Гординя та Луки.
Розуміючи необхідність постійного навчання і поглиблення власних знань із питань економічних аспектів екологічно збалансованого господарювання із врахуванням глобальних викликів, Іван Кільган вступив на навчання в університет на магістерську спеціальність 051 «Економіка». На цій же спеціальності в університеті навчався і Тарас Кільган, син Івана Степановича. Обидва фермера не шкодують, що обрали непростий шлях господарювання на землі, креативний підхід до організації бізнесу дозволяє набувати нових переваг у час, коли темп життя постійно прискорюється і ускладнюються колись традиційні бізнес-процеси. Радикальність змін у сучасних економічних умовах зумовлюють потребу перегляду світоглядних орієнтирів на ведення агробізнесу, що стимулює фермерів родини Кільганів до навчання.

Навчання в університеті дозволило фермерській родині Самбірщини, Івану та Тарасу Кільганам, здобути актуальні знання та компетентності необхідні для підвищення конкурентоспроможності агробізнесу, які дозволять у подальшому здійснювати підприємницьку діяльність та інвестувати у виробництво на засадах збалансованого розвитку із інноваційними підходами.
Успішний досвід фермерської родини із Самбірщини підтверджує, що визнання особистості здійснюється через комплекс знань, умінь, компетентностей та реалізованих через креативність ідей, здобутих при навчанні в університеті.

Автор: Павло Музика, д.е.н., професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru