Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

27 травня 2025 року викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції, яка відбулась у форматі форуму «Молочна промисловість від виробника до споживача: Сучасні тренди та орієнтири». Захід відбувся у змішаному форматі в Києві на базі Національного університету харчових технологій.

До форуму долучилося понад 150 учасників – керівники асоціацій і спілок, керівники і працівники молокопереробних підприємств і крафтових виробництв, представники бізнесу, науки та освіти.

1 12

Із вітальним словом до учасників конференції звернулися: проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи НУХТ, професорка, д.т.н. Лариса Арсеньєва; директор Інституту продовольчих ресурсів, д.т.н., професор, член-кор. НААН Любомир Хомічак; перша заступниця голови правління Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» Зінаїда Карпенко; генеральна директорка Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева, виконавча директорка Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Еліна Бахур.

2 12

3 8

4

Робота конференції розпочалася з ґрунтовних доповідей голови Спілки молочних підприємств України Вадима Чагаровського та заступниці генерального директора Асоціації виробників молока Олени Жупінас, які ознайомили учасників з сучасним станом і перспективами розвитку молочного тваринництва та молокопереробної промисловості України на шляху до інтеграції в ЄС. Під час форуму були обговорені актуальні питання щодо культурних традицій у системі виробництва молочних продуктів, ремісничого сироваріння та місця України у світовій сирній екосистемі. Також розглядалися питання щодо біозахисту ферментованих молочних продуктів, формування інноваційної лінійки нових продуктів за рахунок нестандартних організаційних і технологічних рішень. Зокрема, голова Наглядової ради ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» Вікторія Ясенівка поділилася досвідом запровадження в Україні молочної продукції А2. Доповідачі ознайомили із можливостями контролювання якості молочних продуктів за допомогою сучасної бази вимірювальних приладів, а також із пропозиціями і перспективами на ринку праці.

5 6

6 3

7 3

Наприкінці заходу завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук підвела підсумок конференції, окреслила шляхи подальшої взаємодії науки, освіти та бізнесу для успішного функціонування і подальшого розвитку молокопереробної галузі.

У програмі форуму також були дегустація молочних продуктів і напоїв провідних виробників харчових продуктів, а також майстер-класи від технологів BEST WAY FOODS і Optima-Union, що ознайомили учасників конференції з інноваціями в технологіях морозива та крем-сиру.

Конференція мала особливе значення для освітян – викладачів, науковців і здобувачів вищої освіти з Києва, Одеси, Львова, Тернополя, Харкова, Вінниці, Полтави, Луцька, Білої Церкви. Роль цього наукового заходу для здобувачів освіти є неоціненною в системі професійної підготовки майбутніх фахівців.

8

Висловлюємо щиру подяку організаторам конференції та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю, що об’єднує учасників системи «виробництво–бізнес–освіта–наука» задля інноваційного оновлення економіки України!

Допис підготувала Ольга МИХАЙЛИЦЬКА, голова навчально-методичної комісії спеціальності

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru