Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

DSC 1806

24 січня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбувся науково-практичний семінар на тему “Основні фактори ослаблення та оздоровлення бджолиних сімей”.

Цей науковий захід за сприяння деканату біолого-технологічного факультету організувала та провела кафедра технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин.

DSC 1776

З вітальним словом до учасників семінару звернувся в. о. ректора Університету, професор Іван Парубчак, охарактеризувавши економічні передумови розвитку сільського господарства та галузі бджільництва.

20240124 110818

У межах науково-практичного семінару виголошено декілька актуальних доповідей. Зокрема доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин Юрій Ковальський запропонував учасникам обговорити результати досліджень на тему “Причини ослаблення імунітету медоносних бджіл”.

Доповідач зосередив увагу на технологічних особливостях живлення бджолиних сімей з використанням протеїнових кормів. Розкрив фактори, які впливають на причини ослаблення та загибель бджолиних сімей.

“Перспективи створення інноваційних засобів для підвищення життєздатності медоносних бджіл” представлено у доповіді доктора  ветеринарних наук, завідувача кафедри нормальної та патологічної фізіології тварин імені С. В. Стояновського Ірини Ковальчук.

Акцент у науковій роботі зроблено на вивченні мінерального обміну в організмі медоносних бджіл. Доповідач окреслила сучасні способи використання кормових добавок, які впливають на зміцнення імунітету бджіл.

Кандидат сільськогосподарських наук Андрій Дружбяк у доповіді “Фізіолого-біохімічні зміни в організмі медоносної бджоли за впливу температурного стресу” сформулював принципи морфофункціонального зв’язку між біохімічним складом тканин бджіл та температурою їхнього розвитку. Також проаналізував практичні помилки утримання бджіл у різні періоди життя.

“Адаптаційні зміни в організмі плідних маток за різного способу вирощування” розглянуто у доповіді аспіранта Інституту біології тварин НААН України Петра Воробця. Дослідження молодий науковець проводить під науковим керівництвом доктора біологічних наук, члена-кореспондента НААН України Юрія Салиги.

Аспірант наголосив на основних показниках, які впливають на фізіолого-біохімічні зміни в організмі неплідних маток. Розкрив вплив аліментарного фактора під час підготовки сімей виховательок.

20240124 131048

DSC 1816

В обговоренні порушених тем брали участь співробітники кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин та фахівці галузі бджільництва Львівської області.

 

Допис підготував Юрій Ковальський, професор кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru