Друк
joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

Представники університету Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького взяли участь у II Міжнародній науковій конференції з бджільництва “Наука і практика”, яка відбулася 1 лютого 2024 року на базі Природничого університету в Любліні (Польща). Науковці виголосили доповіді, які стосувалися нових досліджень у галузі. Більшість дослідників у своїх доповідях переважно зосередилися на якості продукції бджільництва, а також впливі різноманітних чинників на життєдіяльність медоносних бджіл.

Учасниками конференції від Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Ґжицького були професори Юрій Ковальський, Ірина Ковальчук, доценти Андрій Бойко та Роман Петришак. Українська делегація представляла Університет з такими темами: “Wpływ pochodzenia botanicznego i sposobu konserwacji pyłku kwiatowego na rozwój gruczoł gardłowych pszczół miodnych Apis mellifera L.” та “Microelements of bee tissues for feeding with nanotechnological cobalt and germanium citrates”.

Дякуємо професору Єжи Палеологу-Дметракі та Анеті Страчевській за запрошення до участі в конференції.
Поїздка до Польщі видалася надзвичайно насиченою для представників Університету. Наступного дня вони відвідали IX науково-практичну конференцію у місті Пчела Воля, де функціонує спеціалізований технікум з бджільництва.

зображення viber 2024 02 09 09 58 24 730

зображення viber 2024 02 09 09 57 58 232

1

1

1

У межах співпраці між закладами відбувся дружній візит до Науково-дослідного інституту з бджільництва, що у місті Пулави. Директор інституту, пані Малгожата Бенковська, ознайомила українську делегацію з основними напрямами роботи наукового закладу. При цьому науковці мали можливість обмінятися досвідом у методиках щодо підготовки і виконання деяких дослідів з бджільництва.

Допис підготував Юрій Ковальський, професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru