EN   UA

Підручники, навчальні посібники та методичні матеріали кафедри

1.Методичні рекомендації для проведення виробничої практики студентами факультету ветеринарної гігієни, екології та права // Р.А. Пеленьо, І.В. Двилюк, М.Р. Сімонов, Б.В. Гутий, В.З. Салата, В.Я. Бінкевич, О.О. Дашковський – Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2022. - 21 с.
2. Основи барної справи та робота сомельє: навч. посіб. / С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол. Київ : Видавець ФОП Піча Ю.В., 2022. 124 с.
3. Барна справа та мистецтво бариста: навч. посіб./ С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол - Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – 164 с.
4.Електронний підручник: Частина 1. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Л.В.Бусол., Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, О.І. Касяненко, Ю.Р. Гачак. 2021.
5. Електронний підручник: Частина 2. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, Ю.Р. Гачак, C.А.Ткачук. 2021.
6. Klopcic M., Alekseyeva G., Archvadze N.... Simonov M. et al. Laboratory practice : Manual. Ljubljana : Program Erasmus +, project KA2 «AG-Lab», 2020. 279p.
URL: https://aglab.org/sites/default/files/manuals/Structure%20of%20the%20manual%20and%20WG.pdf

7.Методичні рекомендації: Метаболічні процеси в організмі корів у транзитний період і за розвитку кетозу / Влізло В.В., Сімонов М.Р., Петрух І.М., Остапів Д.Д., Козак М.Р., Стасів О.Ф., Седіло Г.М., Слівінська Л.Г., Личук М.Г., Леньо М.І., Лукащук Б.О. - Львів, 2020. - 41с.
8.Яценко І.В, Богатко Н.М., Букалова Н.В.,ФотінаТ.І.,Бібен І.А., Бінкевич В.Я.. Гігієна і експертиза продуктів первинної переробки забійних тварин. Підручник /.- Дніпро: ПП «Нова ідеологія», 2019.- 1200с.
9.Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., РадіоноваК.О., Забарна І.В., Бінкевич В.Я. Гігієна вироб-ництва, безпечність і якість охолодженої, підмороженої та замороженої риби. Навчальний посібник/.- Харків: «Стиль-Іздат», 2019.- 110с.
10. Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., Радіонова К.О., БінкевичВ.Я. Гігієна виробництва, безпечність і якість копченої риби. Навчальний посібник /.- Харків: «Стиль-Іздат»,2019.- 66с.
11. Технологія переробки риби та гідробіонтів: підручник / Т. В. Полтавченко, В. З. Салата, І. О. Парфенюк. – Рівне. НУВГП, 2019. – 210 с. (Рекомендовано Вченою Радою НУВГП, протокол №5 від 14.06. 2019 р.).
12.Ветеринарна дезінфекція, дезодорація, дезінсекція, дезінвазія, дератизація / В. Л. Коваленко, Т. О. Гаркавенко, М. П. Сонько, М. Д. Кухтин, В. З. Салата, А. П. Палій. – К., 2019. – 33 с.
13. Управління безпечністю продуктів харчування: практичний посібник / В.В. Стибель, М.Р. Сімонов. – Львів, ТзОВ Галицька видавнича спілка, 2018. – 230.
14. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 1. Гігієна і експертиза рибопромислової продукції: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 680с.
15. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 2. Гігієна і експертиза водних ссавців, безхребетних гідро біонтів, продукції з риби: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 648с.
16. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 1. Гігієна молока: Підручник /.- Харків: « Діса плюс»,2016.- 416с.
17. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 2. Гігієна молочних продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс»,2016.- 424с.
18. Яценко І.В., Богатко Н.М., Бібен І.А., Бондаревський М.М., Кам’янський В.В., Бінкевич В.Я., Ткачук С.А., Фотіна Т.І., Букалова Н.В., Зажарська Н.М. Гігієна рослинних харчових продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс », 2015. – 427 с.
19. Яценко І.В., Кам’янський В.В., Бондаревський М.М., Бібен І.А., Богатко Н.М., Фотіна Г.А., Бінкевич В.Я., Зажарський В.В. Ветеринарне правознавство України: Підручник. - Харків : « Діса плюс », 2015. – 392 с.
20. Яценко І.В. Богатко Н.М., Бібен І.А., Бусол Л.В., Бінкевич В.Я., Зажарська Н.М., Головко Н.П., Кириченко В.М.. Атлас ветеринарно-санітарно інспектування продуктів забою тварин. Підручник.– Харків: «РВВ ХДЗВА», 2015. – 384 c.
21. Лабораторні методи досліджень у біології тваринництві та ветеринарній медицині [Текст] : довідник / В. В. Влізло, Р. С. Федорук, І. Б. Ратич, М.Р. Сімонов та ін.;За ред. В.В. Влізла. – Львів: СПОЛОМ, 2012. – 764 с.

2023р

  1. Науково-практична онлайн конференція «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». м. Львів, 1-2 червня 2023 р.
  2. II Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти». м. Тернопіль, 24–25 травня 2023 р.
  3. VІ Міжнародна науково-практична конференція «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи». м. Львів : НУ «ЛП», 16–17 лист. 2023 р.

2022р

  1. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні підходи гарантування безпечності та якості продуктів тваринництва». Одеський державний аграрний університет. Навчально –науковий інститут біотехнологій та аквакультури. м. Одеса. 6-7 грудня, 2022 р.
  2. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми ветеринарної біотехнології та інфекційної патології тварин». м. Київ. Інститут ветеринарної медицини НААН, 21 липня 2022.
  3. «Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». м. Львів, 19-20 травня 2022 р.
  4. The 10th International scientific and practical conference “International scientific innovations in human life” (April 13-15, 2022) Cognum Publishing House, Manchester, United Kingdom. 2022.
  5. Міжнародна науково-практична конференція «Стан, досягнення та перспективи аграрної науки і виробництва в умовах євроінтеграції». Львів-Оброшине, 2022. Р. 99-101.
  6. ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Поєднання науки, освіти, практичного виробництва і справедливого продажу якісної органічної продукції» 23 червня 2022 року.

 

2021р

  1. The 5 th International scientific and practical conference “Modern directions of scientific research development” (October 28-30, 2021) BoScience Publisher, Chicago, USA. 2021.
  2. Proceedings of III International Scientific and Practical Conference Innovations and prospects of world science /- 4-6 November. Vancouver.-Canada.- 2021.
  3. Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу « Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа з підковування коней разом із клінікою стаціонаром для тварин у Львові» м. Львів, 13-14 травня 2021 р.
  4. ⅠМіжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти».
  5. Міжнародна науково-практична конференція, 18 травня 2021 р. Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність:– Харків : ХДУХТ, 2021.

2020 р

  1. Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Впровадження системи HАССР в Україні. Актуальні питання науки і практики» 24 червня 2020 р.
  2. Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС» 28 - 29 квітня 2020 р.
  3. Всеукраїнська науково-практична конференція ‘Інноваційні технології у тваринництві та харчовій галузі’. 26-27 листопада 2020 р.

2019р

  1. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького 18-19.04.2019 р.
  2. ХІХ Центральноєвропейський конгрес буятрики 22–25 травня 2019 року. м. Львів.
  3. Міжнародний тренінг в рамках проекту Erasmus+ «AG-Lab» “Improving skills in laboratory practice for agro-food specialists in Eastern Europe”, Грузія, м. Тбілісі, 22-26.10.2019р.
  4. V Міжнародна науково-технічна конференція “Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 10-11.10.2019 р.
  5. Тренінг для експертів з акредитації освітніх програм під керівництвом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 28-29.11.2019 р., Львів. Отримано сертифікат про успішне закінчення курсу “Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг”.
  6. Всеукраїнська науково-практична інтернет конференція (Львів, 24 квітня 2019 р.) «Сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування». − Львів : ЛІЕТ, 2019.

Програма і щоденник навчальної практики сенсорний аналіз, ідентифікація і склад харчових продуктів <<переглянути>>

Методичні рекомендації для проходження виробничої практики студентами освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти <<переглянути>>

Програма і щоденник навчальної практики з ветеринарно-санітарного інспектування первинної переробки тварин і продуктів забою (за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза») <<переглянути>>

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» рекомендує взяти участь освітянам (науково-педагогічним та педагогічним працівникам) в анонімному опитуванні щодо використання цифрових інструментів у закладах освіти в умовах дистанційного навчання.
Участь є добровільною.

Анкету потрібно заповнити до 20.05.2023 р. за покликаннями:

- для науково-педагогічних працівників https://forms.gle/8ZYGrzhLJ7yGxESE6

- для педагогічних працівників https://forms.gle/hBMYAnbdn9bTqFSXA

Детальніше...

Навчальні посібники:

1. Ромашко І.С., Паска М.З., Басараб І.М., Драчук У.Р., Галух Б.І., Сімонова І.І. Навчально-методичний посібник з дисципліни «Промислове виробництво біотехнологічних продуктів» для студентів спеціальності 16 «Хімічна та біоінженерія» (спеціалізація 162 «Біотехнологія та біоінженерія» ступень «бакалавр» Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2018. 98 с.
2. Драчук У.Р., Сімонова І.І., Ромашко І.С., Басараб І.М., Галух Б.І., Молдаванова Л.К., Кринська Н.В. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса і м’ясних продуктів» для студентів усіх форм навчання за напрямком підготовки 181 «Харчові технології». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2019. 60 с.
3. Драчук У. Р., Кринська Н. В., Ромашко І. С., Басараб І. М., Галух Б. І., Сімонова І. І., Молдаванова Л.К. Довідник рецептур для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Інноваційні технології м’ясної галузі» для студентів усіх форм навчання за спеціальностю 181 – «Харчові технології». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького,, 2019. 74 с.
4. Хромова М.В., Коваль Г.М., Драчук У.Р., Ромашко І.С., Басараб І.М., Галух Б.І., Молдаванова Л.К., Сімонова І.І., Кринська Н.В. Методичні вказівки «Основні поняття, термінологія та визначення у сфері якості» з навчальної дисципліни «Системи управління якістю». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, в, 2019. 71 с.
5. Драчук У.Р., Молдаванова Л.К., Басараб І.М., Коваль Г.М., Галух Б.І., Ромашко І.С., Сімонова І.І., Кринська Н.В. Збірник контрольних і тестових питань для студентів ІІІ-ІV курсу ФХТБ з дисципліни «Технологія галузі». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького,, 2019. 78 с.
6. Галух Б.І., Драчук У.Р., Басараб І.М., Коваль Г.М. Навчальний посібник «Сучасні технології переробки птиці» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр» Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2020. 230 с.
7. Драчук У.Р., Сімонова І.І., Басараб І.М., Кринська Н.В., Галух Б.І., Ромашко І.С., Молдаванова Л.К.. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2020. 40 с.
8. Ромашко І.С., Білик О.Я.,. Галух Б.І, Коваль Г.М.. Навчально-методичний посібник «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2020. 70 с.
9. Басараб І.М., Драчук У.Р., Коваль Г.М., Галух Б.І., Ромашко І.С., Сімонова І.І., Кринська Н.В. Навчально-методичний посібник із дисципліни «Технологія м’яса, риби та жирів» для студентів денної та заочної форм навчання ОПП 181 “Харчові технології”. Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2021. 276 с.
10. Ваврисевич Я.С., Коваль Г.М., Михайлицька О.Р., Драчук У.Р. Навчальний посібник «Цукри. Цукрозамінники. Підсолоджувачі.» Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2021. 78 с.
11. Ромашко І. С., Драчук У. Р., Галух Б. І., Басараб І. М. Конспект лекцій з дисципліни «Методологія наукових досліджень» для студентів другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології». Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2022. 104 с.
12. Галух Б. І., Драчук У. Р., Басараб І. М., Коваль Г. М., Сімонова І. І., Волошин Р. В. Конспект лекції з курсу «Технологічна експертиза виробництва м’ясних продуктів» для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології», другого освітнього ступеня денної та заочної форми навчання. Львів: ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, 2022. 107 с.

Навчально-методичні посібники:
1. Навчальний посібник із дисципліни «Технологія галузі» розділ «Рафінація рослинних олій» для студентів факультету харчових технологій та біотехнології. Укладачі: М.З.Паска,Б.І.Галух,І.М.Басараб,У.Р.Драчук,І.С. Ромашко, Львів, 2017. – 60 с.
2. Навчальний посібник з дисципліни «Основи промислового будівництва і санітарної техніки» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Укладачі: М.З.Паска,Б.І.Галух,І.М.Басараб, У.Р.Драчук, І.С. Ромашко. Львів, 2017. – 83 с.
3. Навчально-методичний посібник з дисципліни «Сучасні досягнення харчової науки» для студентів спеціальності: 181 «Харчові технології» (ступінь «Магістр»). Укладачі: М.З.Паска,У.Р.Драчук,І.С. Ромашко,Б.І.Галух, І.М. Басараб. Львів, 2017. – 65 с.
4. Навчально-методичний посібник з дисципліни «Промислове виробництво біотехнологічних продуктів» для студентів спеціальності 16 «Хімічна та біоінженерія» (спеціалізація 162 «Біотехнологія та біоінженерія» ступень «бакалавр». Укладачі: І.С. Ромашко М.З. Паска,І.М.Басараб,У.Р.Драчук,Б.І. Галу, І.І. Сімонова, Львів, 2018. – 98 с.
5. Навчально-методичний посібник «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю». Укладачі: І.С. Ромашко, О.Я. Білик, Б.І.Галух, Г.М. Коваль, Львів, 2020. – 70 с.
6. Навчально-методичний посібник із дисципліни «Технологія м’яса, риби та жирів» для студентів денної та заочної форм навчання ОПП 181 “Харчові технології”. Укладачі:І.М.Басараб,У.Р.Драчук,Г.М. Коваль,Б.І.Галух,І.С. Ромашко, І.І. Сімонова, Н.В. Кринська, Львів, 2021. 276 с.

Методички:
1. Робочий зошит для виконання розрахункових робіт підсумкового контролю знань з дисципліни «Проектування підприємств м’ясної промисловості з основами САПР» для студентів 4 курсу, факультету харчових технологій та біотехнології напряму підготовки 181 «Харчові технології» стаціонарної та заочної форми навчання /Автори-укладачі: І. М. Басараб,М. З. Паска,Б.І. Галух,У.Р. Драчук,І.С. Ромашко,Л. К. Молдованова,Н.В. Кринська,І.І. Сімонова – Львів, 2017.
2. Методичні рекомендації для проходження практики на підприємствах харчової промисловості для студентів факультету харчових технологій та біотехнології напряму 181 «Харчові технології» /Автори-укладачі: М.З. Паска,Б.І. Галух, І. М. Басараб, У.Р. Драчук, І.С. Ромашко,І.І.Сімонова – Львів, 2017.
3. Методичні вказівки для самостійної роботи з дисципліни «Технологія галузі» для спеціальності 181 «Харчові технології»/Автори-укладачі: М.З. Паска,І.М.Басараб, Л.К. Молдаванова– Львів, 2017.
4. Методичний практикум по виконанню курсових проектів з дисципліни «Проектування підприємств м'ясної промисловості з основами САПР» для студентів 4 курсу факультету харчових технологій та біотехнології (бакалаври) за спеціальністю 181 «Харчові технології» для спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса» стаціонарної та заочної форм навчання /Автори-укладачі: І. М. Басараб,М. З. Паска,У.Р. Драчук, Б.І. Галух,І.С. Ромашко, Л. К. Молдованова,Н.В. КринськаІ.І. Сімонова– Львів, 2018.
5. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Фізико-хімічні та біохімічні основи технології м’яса і м’ясних продуктів» для студентів усіх форм навчання за напрямком підготовки 181 «Харчові технології» /Автори-укладачі: У.Р. Драчук,І.І. Сімонова,І.С. Ромашко,І.М. Басараб,Б.І. Галух,Л.К. Молдаванова, Н.В. Кринська– Львів, 2019.
6. Довідник рецептур для виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Інноваційні технології м’ясної галузі» для студентів усіх форм навчання за спеціальностю 181 – «Харчові технології» / Автори-укладачі: У. Р. Драчук,Н. В. Кринська, І. С. Ромашко,І. М. Басараб,Б. І. Галух, І. І. Сімонова, Л.К.Молдаванова– Львів, 2019.
7. Методичні вказівки «Основні поняття, термінологія та визначення у сфері якості» з навчальної дисципліни «Системи управління якістю»/Автори-укладачі: М.В. Хромова,Г.М. Коваль,У.Р. Драчук,І.С. Ромашко,І.М. Басараб,Б.І. Галух,Л.К. Молдаванова,І.І. Сімонова,Н.В.Кринська– Львів, 2019.
8. Збірник контрольних і тестових питань для студентів ІІІ-ІV курсу ФХТБ з дисципліни «Технологія галузі» / Автори-укладачі: У.Р. Драчук,Л.К. Молдаванова, І.М. Басараб,Г.М. Коваль,Б.І. Галух,І.С. Ромашко, І.І. Сімонова, Н.В. Кринська– Львів, 2019.
9. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення»/Автори-укладачі: У.Р. Драчук, І.І.Сімонова, І.М. Басараб, Н.В. Кринська, Б.І.Галух, І.С. Ромашко, Л.К. Молдаванова– Львів, 2020.