EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

2

На кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії відділу анатомії працюють студентські наукові гуртки, основними завданнями яких є поглиблення знань з навчальної дисципліни “Анатомія тварин” та набуття навичок науково-дослідної роботи здобувачами вищої освіти (ЗВО), які можна застосовувати в практичній діяльності. Гуртківці були залучені до участі в наукових конференціях, семінарах та інших науково-дослідних і просвітницьких заходах.

         Науковий керівник гуртка: Демус Н. В. – кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії разом зі здобувачами другого рівня вищої освіти (магістр), спеціальності 211 “Ветеринарна медицина” (Лагоцька С. Р., Марко Б. В., Пацай А. Г. – 2 курс, ФВМ; Коваль Д. А. – 1 курс, ФВМ), освоїли методики виготовлення та зберігання навчальних та музейних препаратів, за допомогою яких виготовили анатомічні навчальні препарати з остеології: окремі кістки різних відділів скелета, кістки хребетного стовпа – шийного, грудного, поперекового, крижового, хвостового відділів різних видів тварин, черепи; скелети та черепи птахів, скелет змії.

IMG 1

IMG 3

IMG 5

         Науковий керівник гуртка: Федорович В. С. – кандидат біологічних наук, доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії працює над вивченням морфологічних особливостей органів і тканин різних видів тварин і птиці з урахуванням їх росту, фізіологічного стану та впливу зовнішніх факторів. Студенти-гуртківці в складі: Софії Мартин, Дениса Демуса та Кароліни Зубкової, у 2023-2024 навчальному році, працювали над вивченням гістологічної структури стінки стравоходу, шлунка та кишок в індиків, перепілок і гусей різних ліній та порід. Перед проведенням досліду здобувачі вищої освіти ознайомилися з рядом гістологічних методів досліджень, а саме: відбору біологічного матеріалу його фіксації, дегідратації та заливки в блоки. Ознайомилися з роботою санного мікротома МС-2, освоїли методи виготовлення зрізів та подальше їх фарбування простими гістологічними методами. Крім того, гуртківці освоїли методи роботи світло-оптичного мікроскопа з системою відеофіксації та роботою програмного забезпечення до нього. На міжнародній студентській конференції була виголошена доповідь “Морфологічні особливості стінки стравоходу в індиків”, яка відбулась  9-10 листопада 2023 року в ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького.

IMG 6

Допис підготувала Демус Н. В., доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru