EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фото 1

28 червня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З.  Ґжицького відбувся Круглий стіл «Конституція України: історичний аспект та виклики сучасності», приурочений 28-й річниці прийняття Основного Закону, який закріпив правову основу незалежної України, утвердив її суверенітет та територіальну цілісність, а також встановив права й обов’язки людини та громадянина. У заході взяли участь науково-педагогічні працівники Університету, здобувачі вищої освіти та гості.

 

Фото 2

Розпочався Круглий стіл із вітального слова очільника Університету, професора Івана Парубчака та декана факультету громадського розвитку та здоров’я, професора Руслана Пеленя.

Фото 3

Фото 4 1

Модерувала захід виконувач обов’язків завідувача кафедри права, доцент Юлія Коверко. Спікери Круглого столу – кандидат юридичних наук, доцент, суддя Конституційного Суду України (2006–2016 років) Петро Стецюк, адвокат, науковий консультант судді Конституційного Суду України (2009–2015 років) Ярослав Жукровський, адвокат, голова комітету з питань безоплатної правової допомоги Ради адвокатів Львівської області Назар Голубець, адвокат, заступник голови комітету земельного, аграрного та довкіллєвого права Національної асоціації адвокатів України, асистент кафедри права Софія Шутяк та доктор юридичних наук, доцент кафедри права Іван Терлюк окреслили проблеми українського конституціоналізму та виклики, з якими стикнувся Основний Закон під час дії правового режиму воєнного стану. Зокрема, Іван Терлюк порушив питання українського конституціоналізму та висвітлив «конституційні» проблеми сучасної України. У своєму виступі Петро Стецюк зосередився на історичному значенні та повоєнному майбутньому Конституції України. Ярослав Жукровський акцентував увагу на проблемах реалізації Конституції України в умовах правового режиму воєнного стану, а Назар Голубець – на конституційних гарантіях захисту прав людини та громадянина. Софія Шутяк у своїй доповіді розглянула питання конституціоналізму та зеленого відновлення України.

Фото 5 1

Фото 6

Після виступу спікерів учасники Круглого столу обмінялися думками щодо проблем конституціоналізму та реалізації норм Конституції. До дискусії долучилися декан факультету громадського розвитку та здоров’я, професор Руслан Пеленьо, доцент кафедри права Христина Кульгавець, старший викладач кафедри права Олег Винарчик та завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені професора І. В. Поповича професор Павло Музика.

Фото 7 1

 

Фото 8

У цей же день відбулося засідання студентської секції «Конституція і молодь», під час якої здобувачі вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Право» обговорили історичні аспекти прийняття Конституції, питання обмежень конституційних прав та свобод людини і громадянина, а також перспективи ухвалення змін до Основного Закону.

Фото 9

До Дня Конституції України бібліотека Університету підготувала тематичну виставку наукових праць, підручників і посібників, з якою учасники Круглого столу мали нагоду ознайомитись.

Фото 10

 

Допис підготувала Юлія Коверко, виконувач обов’язків завідувача кафедри права

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru