EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

В.о. завідувача кафедри, доктор ветеринарних наук, професор Ковальчук Ірина Іванівна
 
 
 

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Досліди на тваринах вважаються невід’ємною частиною навчання студентів на ветеринарному факультеті. Препарування тварин, а також досліди на живих тваринах повинні, згідно з навчальною програмою, дати основне уявлення про будову та функції їхніх органів. Багато експериментів для проведення фізіологічних та фармакологічних досліджень студенти проводять на органах лабораторних тварин, дотримуючись правил біоетики. Відповідно до нових біоетичних принципів стосовно використання лабораторних тварин в експерименті та навчальному процесі необхідно впроваджувати нові сучасні альтернативні технології проведення дослідів для розробки нових заходів лікування і підготовки нового покоління ветеринарних лікарів.
Сучасні комп’ютерні програми дають змогу демонструвати фізіологічні процеси максимально наближено до реальності, іноді навіть не відрізняються від неї. Застосовуючи такий підхід сьогодні Університет зміг повністю відмовитися від експериментів на тваринах у процесі навчання, завдяки проєкту «Комп’ютери та альтернативи замість тварин» в Україні.

фото 1 1

Дякуючи підтримці міжнародної мережі за гуманну освіту (InterNICHE, Великобританія) та німецької організації «Лікарі проти експериментів на тваринах» (DAAE, Німеччина) був підписаний договір співпраці. Результатом співпраці «ІnterNIСНЕ», «DAAE» та Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького стало отримання гранту на технічну підтримку. Дві кафедри факультету ветеринарної медицини отримали комп’ютерну техніку та фахове програмне забезпечення, що сприятиме впровадженню сучасних і гуманних методів навчання.

фото 2 1

Виконувач обов’язків ректора Університету Іван Парубчак, декан факультету ветеринарної медицини Юрій Стронський, виконувач обов’язків завідувача кафедрами нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського Ірина Ковальчук, завідувач кафедри фармакології та токсикології Василь Гунчак і доцент цієї ж кафедри Ростислав Васів зазначили важливість такої співпраці, максимальну засвоюваність та навчальний ефект таких експериментів.
Очільник університету наголосив, що цей договір є важливим кроком у розвитку гуманної освіти в України. Крім цього, ця угода сприятиме зміцненню міжнародних зв’язків та обміну досвідом з провідними науковими установами світу. Впевнені, що ця співпраця відкриє нові можливості для наших студентів та сприятиме підвищенню якості освіти.

фото 3 1


Допис підготувала Ірина КОВАЛЬЧУК, виконувач обов’язків завідувача кафедрами нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru