EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

4 квітня 2024 року доктор ветеринарних наук, професор кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики, керівник Навчально-виробничого центру клінічної ветеринарної медицини ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького Ігор Максимович та асистент кафедри терапії Остап Стефаник провели ендоскопічне дослідження одній з чотириногих вихованок КЗ ДЮСШ “Буревісник” з кінного спорту.
Дослідження проводилось з підозрою на наявність стороннього тіла у стравоході коня, стан якого розцінювався як гострий. Під час ендоскопічного дослідження стороннього тіла не було виявлено, натомість діагностовано лімфоїдну гіперплазію глотки. Коневі призначили медикаментозне лікування.

1

Така спільна робота Університету та Дитячо-юнацької спортивної школи з кінного спорту не лише допомогла врятувати життя тварині, провести якісну діагностику та в короткі терміни застосувати адекватну терапію, а й отримати практичний кейс з клінічним випадком, що може стати цінним матеріалом для навчального процесу студентів.

1

1

1

1

Сподіваємося, що така стала співпраця між Університетом та спортивною школою допоможе у ще кращій підготовці кваліфікованих лікарів ветеринарної медицини, адже школа зможе бути якісною практичною базою для роботи з окремими клінічними випадками коней. А чотириногі підопічні КЗ ДЮСШ “Буревісник” з кінного спорту отримають додаткові інструменти для збереження здоровʼя та покращення його стану.

Допис підготував Ігор МАКСИМОВИЧ, професор

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru