Гостьова онлайн лекція
- Деталі
-
Опубліковано: 25 травня 2023
-
Перегляди: 419
11 травня 2023 року відбулася гостьова онлайн лекція для студентів 3 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Лектор – КУШНІР Ігор Михайлович, доктор ветеринарних наук, завідувач лабораторії бактеріологічного контролю якості і безпечності ветеринарних препаратів ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок. Тема лекції: "Безпечність харчових продуктів і кормів".
На лекції були присутні завідувач кафедри мікробіології та вірусології доцент Калініна О. С., доценти Семанюк В. І., Семанюк Н. В., Верхолюк М. М., Турко Я. І., Яремко О. В., Прийма О. Б., асистенти Крог А. О., Миронович Г. М., Гащук Є. С., аспіранти Ромазан І. В. і Мирончук В. О.
На лекції було висвітлено важливі питання, які допоможуть студентам у майбутньому розв’язувати складні завдання і проблеми у галузі ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи, а також у процесі навчання під час проведення досліджень, впровадження інновацій тощо
Акцентовано увагу на вмінні аналізувати загальні принципи, які застосовують до харчових продуктів і кормів загалом та безпечності харчових продуктів і кормів зокрема, на національному рівні та на рівні Європейського співтовариства з використанням сучасних стандартів.
Охарактеризовано необхідність навчитися проводити державний аудит на підконтрольних потужностях із виробництва, переробки, обігу харчових продуктів, кормів, кормових добавок, преміксів, ветеринарних препаратів, побічних продуктів згідно із системою менеджменту безпечності харчових продуктів та контролювати систему моніторингу для кожної критичної точки управління під час виробництва продукції.
Підкреслено значення здатності застосовувати методики і процедури щодо виробництва та обігу харчових продуктів відповідно до концепції «Єдиного здоров’я».
Лекція викликала жвавий інтерес аудиторії. Лектору було задано чимало запитань, на які отримано вичерпні відповіді, зокрема стосовно санітарно-мікологічного та санітарно-вірусологічного дослідження харчових продуктів і кормів.
Викладачі та студенти висловлюють щиру подяку Кушніру І. М. за змістовну лекцію і цінний досвід для майбутніх фахівців – лікарів ветеринарної медицини з гігієни, санітарії і експертизи.
Доцент кафедри мікробіології та вірусології СЕМАНЮК Н. В.