EN   UA

Емблема кафедриКАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА РАДІОЛОГІЇ 

 Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських  наук, професор Буцяк Василь Іванович

Контакти:
м. Львів, вул. Пекарська, 50
Головний корпус, тел.: (032) 239-26-93; 097 12 15 821,
E-mail: v.butsyak@gmail.com

 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

00
Практичні заняття продовжуються для студентів 2-го та 3-го курсів ФХТБ спеціальності 162 “Біотехнології та біоінженерія”. Старшою викладачкою кандидаткою сільськогосподарських наук Двилюк Іванною Іванівною, а також асистентками кандидаткою ветеринарних наук Руденко Ольгою Петрівною, кандидаткою біологічних наук Малишевою Христиною Володимирівною і кандидаткою сільськогосподарських наук Горчин Софією Володимирівною був організований виїзд на Львівський полігон твердих побутових відходів, який перебуває на етапі рекультивації та компостувальну міську станцію.

IMG 0457
Ціково та пізнавально розповідав про Львівський полігон твердих побутових відходів Назарій Кирилейза (начальник відділу реалізації проєктів компанії “Зелене місто”). Зокрема, площа полігону становить понад 38 га, технічну рекультивацію завершили на 90%. Частину полігону вкрили трьома шарами: дренажним, ізоляційним та геотекстилем. Ці роботи виконуються для того, аби захистити довкілля від виділення газів та ізолювати звалище від опадів. Після того планують розпочати біологічну рекультивацію. Крім того, на полігоні проводяться роботи з дегазації. На сьогодні там працює когенераційна установка – це обладнання австрійського виробництва GE Jenbacher 312 серії, з максимальною електричною потужністю 625 кВт. Уже запрацювала сучасна біогазова електростанція, завдяки якій замінять понад 800 тисяч метрів кубічних природнього газу на рік і забезпечать «зеленою» електрикою близько сотні родин. Станція вироблятиме понад 2 млн кіловат на рік, заміщуючи 80 тисяч кубометрів природнього газу. Це забезпечить електроенергією близько 735 господарств.

Наступним пунктом нашої екскурсії була міська станція для компостування. Радісно зустріла студентів та розповіла у деталях про установу та сам процес компостування Мирослава Білокур (технологиня комунального підприємства "Зелене місто"). Тут переробляють на добрива харчові відходи від містян та бізнесу, а також гілки та опале листя, зібране комунальниками. Це перша подібна станція в Україні та перша система централізованого збору та переробки органічних відходів. Готовий компост відповідає вимогам якості, і він уже користується попитом серед фермерів та сільськогосподарських підприємств.
Задумаймося: щороку ми продукуємо понад 2 мільярди тонн сміття. Тож сортуймо його заради майбутнього!

1

Ольга Руденко асистентка кафедри

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru