Культура споживання алкогольних напоїв
- Деталі
-
Опубліковано: 03 жовтня 2019
-
Перегляди: 3402
Після екскурсії на Львівський горілчаний завод «Гетьман» з студентами 2 курсу (СП) факультету харчових технологій та біотехнології куратором ас. Сімоновою І.І. 1 жовтня 2019 р. здійснено розмову щодо «Культури споживання алкогольних напоїв». Студенти поділилися своїми враженнями від екскурсії, а також зауважили необхідність дотримання норм споживання алкоголю.
В усьому треба знати міру, а особливо в тому, що за умови надмірного споживання приносить шкоду. «Алкоголь і діти» – це словосполучення набуло дуже небезпечних масштабів в Україні. 91% українських дітей вже у 15 років мають досвід вживання алкоголю. 22% підлітків зізнаються, що самі зловживають алкоголем.
Зокрема студенти стверджують, що «алкоголь – це легкий наркотик, який викликає залежність і щоб отримати бажаний ефект кількість споживання алкогольних напоїв збільшують. В результаті розвивається алкоголізм». Небезпеки розвитку алкогольної залежності може виникати при споживанні вина, пива і інших слабоалкогольних напоїв систематично.
Куратор наголосила, що «При концентрації алкоголю в крові 0,5-0,6 % /це відповідно 0,5 л горілки/ у підлітка може наступити смерть. При кожному гострому сп’янінні гине певна кількість клітин, порушується обмін речовин, розвиваються захворювання».
Більшість студентів групи негативно ставляться до споживання горілки та слабоалкогольних напоїв, наркотичних речовин і паління. Дотримуються здорового способу життя, раціонального харчування та заняття спортом.