Круглий стіл «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю в харчовій галузі»
26 вересня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри технології молока і молочних продуктів взяли участь у круглому столі «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю в харчовій галузі», який відбувся в межах Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2025» на базі Одеського національного технологічного університету.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 75
Відновлення та збереження бджільництва жінками в умовах війни в Україні

16–21 вересня 2025 року в. о. завідувача кафедри нормальної та патологічної фізіології імені Степана Стояновського Ірина Ковальчук взяла участь у першому етапі міжнародного проєкту ReBeWo «Відновлення та збереження бджільництва жінками в умовах війни в Україні». Спеціалізований курс з підготовки та впровадження моделі пілотної освітньої системи для відновлення бджільництва відбувся у Словацькому аграрному університеті у Нітрі. Міжнародний проєкт реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду та співпраці Фундації жінок пасічниць.
- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 73
Світла і вічна пам’ять Героєві!
Олександр Гбур
(22.08.1998–27.09.2025)

Страшна війна без жалю забрала ще одне життя нашого студента, нашого захисника, який боронив українську державу від російського окупанта.
Гбур Олександр Степанович народився 22 серпня 1998 року у м. Сокаль Львівської області, там проживав і навчався у школі. Здобував вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького на факультеті харчових технологій та біотехнології за спеціальністю «Харчові технології». Загинув при виконанні бойового завдання, закривши собою побратимів, поблизу населеного пункту Троїцьке Дніпропетровської області.
У загиблого захисника залишилися мама, дружина та діти.
Сумуємо, нехай душа Олександра знайде вічний спокій. Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас! Він назавжди залишиться в наших серцях як відданий захисник і чудова людина. Ми завжди будемо пам’ятати його великий внесок у благо нашої країни та безсмертність його духу.

Світла і вічна пам’ять Героєві!
- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 74
За високий професіоналізм відзначено грамотою
Деканатом факультету біолого-технологічного відзначено грамотою Андрія Дружбяка за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток освітньої програми, активну участь у формуванні програмних результатів навчання, а також за ініціативність у співпраці зі стейкхолдерами. Викладач продемонстрував глибоку педагогічну майстерність, здатність до наукової рефлексії, відкритість до інновацій та послідовну підтримку студентів у їхньому професійному становленні.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 76
Гостьова лекція канадської керівниці бізнесу «The Cheesiry»
25 вересня 2025 року відбулася гостьова онлайн-лекція на тему «Інноваційні технології виробництва сирів та їх технологічна експертиза» у межах дисциплін «Інноваційні технології в молокопереробній галузі», «Technological Expertise» і «Технології харчових виробництв». Лекцію провела керівниця бізнесу «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон (Rhonda Zuk Headon) з міста Едмонтон (Канада).
Виробництвом сирів «The Cheesiry» Ронда Жук Гейдон займається з 2009 року. Раніше Ронда відвідувала кафедру технології молока і молочних продуктів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, приїжджаючи неодноразово в Україну як волонтер. Перебуваючи у Львові, вона брала участь у проєкті «Helfer Project». Ронда Жук Гейдон провела сім місяців у Італії, вивчаючи технології сирів. У складі організації WWOOF (волонтери на органічних фермах) п. Ронда під час перебування на італійській фермі вдосконалювала мистецтво виготовлення сирів. Повернувшись до Канади, Ронда Жук одружилась з Браяном Гейдоном, власником молочної овечої ферми «Hedge Haven Farms», та відкрила сироварню.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 112
Делегація ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького відвідала компанію «Молокія» в межах Міжнародної конференції
26 вересня 2025 року в межах VІІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості», присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (м. Тернопіль) делегація Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького відвідала передове молокопереробне підприємство Західної України – компанію «Молокія». У складі делегації були: в.о. декана факультету харчових технологій та біотехнології, доцент Галина Коваль, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Орися Цісарик, професор кафедри ветеринарно-санітарного інспектування Володимир Салата та доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Любов Мусій.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 111
Захист звітів з практики
На кафедрі менеджменту ІТ-сфери відбувся захист звітів з практик студентів-магістрів ОП « Менеджмент ІТ-сфери». Молоді науковці представили результати своїх досліджень, продемонструвавши високий рівень знань та практичних навичок.
Під час практики студенти працювали над реальними завданнями в ІТ-компаніях та організаціях.
Цьогорічний формат був як і кожного року креативно-особливим: здобувачі представляли свої проєкти та захищала роботи, як бізнес-кейси – від ідеї та планування до впровадження та результатів. Студенти продемонстрували вміння поєднувати управлінські навички з ІТ-рішеннями, що відповідає сучасним вимогам ринку.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 60
Маркетологи-першокурсники знайомляться з історичним Львовом
23 вересня 2025 року в межах реалізації заходів з національного виховання здобувачі вищої освіти першого курсу група (МАБ-12) за освітньою програмою «Маркетинг та бізнес-аналітика» відвідали палац Потоцьких – одну з найвизначніших архітектурних пам’яток Львова.
Під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитися з історією створення палацу, архітектурними особливостями будівлі та культурною спадщиною родини Потоцьких. Особлива увага була зосереджена на ролі палацу як культурного центру, що сприяє збереженню історичної пам’яті та формуванню національної ідентичності.

- Деталі
-
Опубліковано: 29 вересня 2025
-
Перегляди: 73








