EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 9523 1

Доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Юліана Білаш відвідала Школу верхової їзди “Конюшня Коників”, яка функціонує у м. Варшава (Польща). Тут навчають верхової їзди, проводять заняття з іпотерапії, організовують розвивальні атракціони для найменших, катання на кареті, релакс-заняття з кіньми, заняття для тих, хто хоче подолати свої бар’єри.

Верхова їзда – це передусім тренування, яке має свої вимоги, позитивний вплив на фізичний та розумовий стан людини. Це пов’язано із тим, що навчання верхової їзди передбачає безпосередній контакт із твариною, природою, іншими вершниками та інструктором, тому таке навчання також сприятиме емоційному й соціальному розвитку.
Іпотерапія – всесвітньо визнаний метод реабілітації після різноманітних захворювань, досягнення стійкої ремісії та соціальної адаптації. Іншими словами – це лікування за допомогою верхової їзди на коні під наглядом лікаря-іпотерапевта або ж спеціально навченого інструктора верхової їзди. Унікальність такої терапії полягає в одночасному фізичному, психологічному та емоційно позитивному впливах на пацієнтів із неврологічними, психічними, фізичними та іншими серйозними порушеннями. Першим здогад про те, що коні можуть лікувати, висловив ще Гіппократ, лікар часів Стародавньої Греції, який стверджував, що безпосередній контакт із цими тваринами допомагає хворим людям одужати значно швидше та результативніше. Він вважав, що верхова їзда звільняє хворих людей від темних думок і викликає світлі, веселі та позитивні емоції.

Зацікавленість до подібної терапії медики-реабілітологи почали проявляти лише в другій половині ХХ століття. Найбільший розвиток цей вид лікування отримав у країнах Західної Європи, Скандинавії, США, Польщі, країнах Балтії та в Україні. Зараз іпотерапію застосовують у 45 країнах світу, як додатковий метод лікування, і вона є офіційно визнаним видом лікування, тоді як в інших країнах вона належить до альтернативної медицини.

IMG 9526 3

Іпотерапія – це не лише метод лікарської реабілітації при важких захворюваннях, але й прекрасний спосіб боротьби зі стресами, перенавантаженнями як фізичними, так і психологічними. Адже більшість людей ведуть малорухомий спосіб життя, а терапія такого виду допоможе в профілактиці більшості захворювань опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи. Тому важливим є не просто лікування, а й профілактика можливих захворювань.

Допис підготувала Юліана БІЛАШ, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru