Практичне заняття на тему «Інкубація яєць сільськогосподарської птиці»
- Деталі
-
Опубліковано: 10 червня 2025
-
Перегляди: 76
22–23 травня 2025 року було проведено практичне заняття з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» для здобувачів вищої освіти 3-го курсу факультету біолого-технологічного ОП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Доценти кафедри виробництва і переробки продукції дрібних тварин Богдан Барило, Галина Паскевич та Леся Фіялович провели детальне ознайомлення студентів із технологією інкубації різних видів сільськогосподарської птиці.
Метою практичного заняття було вивчення будови яйця, його морфологічних показників (маси, промірів яйця, індексів форми, маси основних складових частин яйця).
Перед інкубацією студенти проводили відбір та сортування яєць візуально за зовнішніми ознаками (станом і якістю шкаралупи, формами, дефектами шкаралупи) та методом овоскопії звертали увагу на розміщення, стан градинок тощо. При цьому дослідження результатів інкубації яєць проводили з використанням автоматичного інкубатора «Тандем», що призначений для виведення курчат, гусенят, каченят, індичат та іншої домашньої птиці.
Після завершення інкубації було проведено огляд добових курчат та визначення кондиційності отриманого молодняку (живої маси, життєздатності тощо) для подальшого їх вирощування.
Студенти вкотре переконалися, що для одержання хороших результатів в інкубації потрібен певний практичний досвід та теоретичні знання зі створення оптимальних умов (температури, вологості та тривалості процесу) для інкубації.
Тому в житті важливо вчитися здобувати знання, щоб бути впевненими у своїх силах, досягати професійних успіхів та стати висококваліфікованими спеціалістами.
Допис підготували Галина ПАСКЕВИЧ, Леся ФІЯЛОВИЧ