EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Стєппе Берегово

Наступним у нашій експедиції був кінний центр “Стєппе Берегово”. Нас привітно зустріла родина Барбари Сімеонов. Дуже тендітна Барбара з великою любов’ю ділилася знаннями та досвідом роботи з кіньми.

«У нас є коні з тієї простої причини, що ми їх любимо, – розповідає Барбара Сімеонов. – Мій чоловік є хранителем традицій кінного спорту. Він вивчав культуру кочівників, половців та козаків, історію військового кінного спорту».

Метою діяльності кінного центру є вивчення та передача традиційної кочової культури кінного спорту на Закарпатті: Кінний центр є відкритим до усіх, кому цікаві коні, хто хоче спробувати щось нове, або вдосконалити свої навички верхової їзди. Центр популяризує славетних карпатських “гуцуликів”, також у господарстві є коні породи гідрани та джабе.
Як і в усіх попередніх господарствах коні доглянуті та відкриті до людей, а власники є друзями коней. Направду це радує, що совкові методи виховання коней відходять у небуття.
А повертаючись до теми паразитозів коней, буде проведено молекулярно-епідеміологічне дослідження та генетичний аналіз переносників кліщових хвороб серед коней в Україні. Для цього відбудеться ізоляція ДНК та ПЛР-аналіз.

Допис підготували Катерина СЛІВІНСЬКА, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник відділу паразитології Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена Національної Академії Наук України, Київ; Музей і Інститут зоології Польської Академії Наук, Варшава та
Алла ВИНЯРСЬКА, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru