EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

k

Кінний центр “Селід” особливе місце у місті Виноградів. Хоч ми і пізно ввечері потрапили у господарство, нас спокійно та з розумінням зустріли господарі Ілдіка та Ергард Маргітич зі своєю сім’єю. А ще нас щедро вітав жаб’ячий хор.

Кінний центр “Селід” – знане місце не лише на Закарпатті, а й загалом в Україні та за її межами. Ідея Ілдіки Маргітич створити центр виникла більше 10 років тому, завдяки пропозиції Уляни Ковач, українського іпотерапевта. З часом ідея переросла у центр і стала справжнім покликанням Ілдіки та її сім’ї.
У центрі проводять заняття з іпотерапії, навчання верхової їзди. Центр організовує фестивалі та літні табори для дітей, де кожен може відчути себе частиною кінної спільноти. Діти від 3 років можуть приходити сюди й отримувати користь від спілкування з кіньми. Тут відбуваються тренування для членів кінної спортивної групи.
“Селід” неодноразово демонстрував свою успішність, здобуваючи перші місця на кінних фестивалях і змаганнях. “Робота з кіньми – це не просто робота, але і спосіб життя, який об’єднує нашу родину, приносить радість та задоволення від спільної діяльності”, – зізнається Ілдіка.
Міцною опорою центру є Ергард Маргітич, за ним як за міцною стіною почувається уся родина і коні також. Спокійна, але тверда рука Ергарда передавала спокій і коням, а нам було легко працювати.
У тривалій дискусії з родиною Маргітич проговорювали рутинне життя центру. Власники ділилися своїми переживаннями, успіхами та невдачами. В розмові народжувалися нові ідеї та проявлялися потреби не лише цього центру, але й інших конегосподарств.
“Селід” – останнє господарство у нашій експедиції по Закарпаттю. Важка праця науковців компенсується новими знайомствами, емоціями та досвідом – чого не купиш і нічим не заміниш.

Допис підготували Катерина СЛІВІНСЬКА, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник відділу паразитології Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена Національної Академії Наук України, Київ; Музей і Інститут зоології Польської Академії Наук, Варшава, та
Алла ВИНЯРСЬКА, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru