Дослідницька практика в умовах кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів
- Деталі
-
Опубліковано: 24 вересня 2025
-
Перегляди: 38
Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» продовжили проведення досліджень у межах виконання своїх кваліфікаційних робіт.
Молоді науковці є членами студентського наукового гуртка «М’ясо&ТехЛаб», який функціонує при кафедрі технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, поєднують теоретичні знання з практичною роботою в лабораторіях.
Тематика кваліфікаційних робіт студентів охоплює сучасні напрями вдосконалення технологій:
Микола Лісовий досліджує удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням традиційної регіональної сировини, що сприятиме збереженню місцевих гастрономічних традицій та виробництву конкурентоспроможних продуктів.
Поліна Корсун працює над розробкою технології напівфабрикатів у тістовій оболонці з м’ясом водоплавної птиці, орієнтуючись на створення інноваційних продуктів для споживачів, які цінують зручність та високу якість харчування.
Назар Шутяк проводить дослідження з удосконалення технології паштету в оболонці з використанням рослинної сировини, що відповідає сучасним тенденціям поєднання традиційної продукції з елементами здорового харчування.
Дослідження молодих науковців мають як теоретичне, так і практичне значення, сприяють удосконаленню технологічних процесів, підвищенню якості м’ясних виробів та формуванню конкурентоспроможного асортименту продукції під час проходження практики на виробництвах харчової промисловості. Також відбувся захист звітів з дослідницької практика в умовах роботи наукового гуртка кафедри.
Науково-педагогічні працівники кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів підтримують наукові ініціативи здобувачів, адже вони є важливою складовою професійного зростання майбутніх фахівців і запорукою успішного виконання досліджень та отримання вагомих результатів.
Допис підготувала Ірина СІМОНОВА, доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів, кандидат технічних наук, доцент