EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

3

12 квітня 2024 року з ініціативи кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича та стейкхолдера кафедри – Львівської Аграрної палати – відбувся круглий стіл “Модель інноваційного розвитку сільськогосподарського підприємництва та дорадництва в умовах війни та повоєнного періоду”.

Із вітальним словом до учасників круглого столу звернувся Голова постійної комісії з питань діяльності АПК, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради, професор Юрій Раделицький, який наголосив на важливості впровадження інновацій в аграрному підприємництві задля забезпечення продовольчої безпеки.

3

Голова Львівської Аграрної палати Ігор Вуйцик у своєму виступі акцентував важливість ефективної організації системи дорадництва в умовах сучасних викликів технологічного розвитку та ефективного надання соціально орієнтованих дорадчих послуг на рівні територіальних громад із врахуванням вимог законодавства. Важливу увагу у виступі Ігора Вуйцика приділено висвітленню положень Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 989 від 28 березня 2024 року “Про затвердження Плану заходів із запровадження системи надання інформаційно-методичної підтримки стосовно організації сільськогосподарської дорадчої діяльності”.

3

Академік НААН, Президент Європейської Академії інноваційного провайдингу, професор Григорій Седіло окреслив комплекс питань стосовно інноваційного розвитку підприємництва в сільських територіях в умовах війни.

3

Директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман звернула увагу у своїй доповіді на сучасних тенденціях розвитку аграрного підприємництва на Львівщині. Очільниця Департаменту зосередилася на окресленні існуючих інструментів підтримки фермерів в умовах воєнного стану.

3

Заступник директора Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Микола Савка у своєму виступі окреслив напрями інноваційного розвитку фермерських господарств у Карпатському регіоні.

3

Начальник Західної філії Державного підприємства “Український державний центр радіочастот” Петро Комар узагальнив питання використання досягнень телекомунікаційних технологій у підвищенні ефективності аграрного підприємництва.
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко відзначила у виступі важливі тенденції розвитку сімейного фермерства в області в умовах воєнного стану.

3

Завідувач кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Університету Павло Музика актуалізував питання розвитку біоекономіки задля забезпечення сталого інноваційного розвитку агропродовольчого підкомплексу регіону.

3

Начальник відділу Регіонального відділення Фонду державного майна по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Ганна Гнатів звернула увагу на питання ефективного управління державною власністю в сільській місцевості.
Експерт із розвитку сільських територій Іван Стефанишин актуалізував питання використання європейських підходів в організації ланцюгів створення доданої вартості.
Голова фермерського господарства “Агро Центр” Іван Кільган (стейкхолдер кафедри) відзначив діяльність фермерів Самбірського району в забезпеченні продовольчої безпеки.

3

Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Іван Паньків (стейкхолдер кафедри) звернув увагу на важливі тенденції розвитку дорадництва та виконання плану дій щодо європейської інтеграції.

3

Завідувач кафедри маркетингу Університету Степан Поперечний детально розповів про питання маркетингових стратегій аграрного бізнесу в умовах невизначеності.
Директор Сільськогосподарського кооперативу “Кам’янка Лісова” Олег Бейзик розповів про основні тенденції із впровадження організаційних інновацій задля розвитку галузі ягідництва в одній із територіальних громад на Львівщині.
Доцент Львівського національного університету імені Івана Франка Мар’ян Лозинський детально висвітлив питання інноваційних підходів до організації інформаційного забезпечення фермерів та сільських територій об’єднаних територіальних громад.
Із актуальними тематичними доповідями на круглому столі виступили також науково-педагогічні працівники кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Університету.
Цікавими та змістовними були виступи в межах круглого столу професора Зеленогурського університету (Республіка Польща) Анджея Біштиги та професора Гуманітарно-природничого університету в Сандомирі Адама Ерехемля, а також агровиробників Львівської області.
Учасники круглого столу прийняли підсумкову резолюцію до органів державної влади різних рівнів з метою активізації інноваційної складової агропродовольчого підкомплексу.
Програма Круглого столу в додатку.

Допис підготували Павло МУЗИКА, Дмитро СОЛОМОНКО

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru