EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

У четвер, 25 лютого, відбулося засідання Вченої ради університету, на якому було розглянуто 16 питань порядку денного.
Та, як вже ведеться згідно з традицією, на початку засідання ректор, член-кореспондент НААН України Володимир Стибель вручив перший диплом в університеті доктора філософії асистенту кафедри мікробіології та вірусології Миколі Верхолюку ( науковий керівник – професор Пеленьо Р.А.). Вручаючи диплом, він побажав успіхів і досягнень у царині науки.


Ще однією приємною подією, яка відбулася цього дня на засіданні Вченої ради університету, було висунення кандидата серед професорів, які мають успіхи в розбудові вищої освіти, на отримання стипендії Кабінету Міністрів України. Першим в університеті, кому Вчена рада університету ухвалила надати таку стипендію, став завідувач кафедри технології виробництва та переробки продукції тваринництва , доктор сільськогосподарських наук, професор Степан Григорович Шаловило. Професор С. Г. Шаловило – автор понад 130 наукових праць, співавтор книжки «Науково-технічний прогрес у племінному тваринництві» (К., 1986), «Довідника з репродуктивної біотехнології великої рогатої худоби» (Л., 2004), отримав 6 патентів на винаходи, підготував кількох докторів наук та кандидатів сільськогосподарських наук. Під його керівництвом розроблено чотири програми з розведення і селекції волинської та симентальської м’ясних порід у племінних господарствах Львівської області.
Одним із важливих питань розбудови університету, про яке доповів ректор університету Володимир Стибель, була заява на предмет входження ВСП «Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ» в структуру ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького. Вчена рада університету обговорила і ухвалила долучити цей заклад до структури університету на правах відокремленого структурного підрозділу.
Про роботу стипендіальної комісії у ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького звітував перший проректор І. Б.Турко. Він розповів про роботу комісії за останні роки і запропонував на розгляд Вченої ради новий проект надання стипендії студентам на другий семестр 2020 -2021 роки. Згідно з проектом, який ухвалила Вчена рада університету, 45 відсотків студентів і надалі отримуватимуть звичайну стипендію відповідно до рейтингу знань. Однак, що стосується підвищеної стипендії, то її будуть отримувати 10 відсотків з числа відмінників ( дотепер отримували 12%). Що стосується соціальних виплат, як розповів І.Б.Турко, то на соціальні стипендії можуть розраховувати більше незахищених студентів.
Учасники Вченої ради університету заслухали звіт «Про підсумки наукової роботи та науково-технічної діяльності університету за 2020 рік та основні напрями і завдання на 2021 рік», доповів проректор з наукової роботи О. М.Федець. Він зазначив, що зросла кількість наукових праць вчених університету у виданнях, які включені до міжнародної наукометричної баз даних Web of Science. Також зростає кількість кафедр університету, в порівнянні з попередніми роками, вчені яких працюють над госпдоговір ними темами та надають платні наукові послуги. У 2020 році на засіданнях спеціалізованих вчених рад проведено захист двох докторських та 10 кандидатських дисертацій тощо.
Також про виконання кошторису Університету у 2020 році та затвердження кошторису Університету на 2021 рік звітувала головна бухгалтерка університету М.І.Демків )
Цікавою була доповідь декана ФВГЕП професора Р. А Пеленя щодо створення міжнародного навчально-практичного центру «Фахової підготовки спеціалістів анімалотерапії» та затвердження Положення про такий центр.
Крім того Вчена рада університету ухвалила теми науково-дослідних робіт для державної реєстрації, проходження дистанційного стажування за кордоном Барило Є. О., Юськів Л. Л., Вислободської Г. П., Гутого Б. В., Васіва Р. О. та Харіва І. І, присвоїти вчені звання доцента Чернушкіну Богдану Олеговичу, Лукащуку Богдану Олександровичу та Гордійчук Ларисі Миколаївні тощо.
Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru