EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Державний гімн України – один з головних символів держави поряд з прапором і гербом.
Вірш написав поет Павло Чубинський. Він швидко поширився серед українських гуртків. Перша публікація тексту вірша Павла Чубинського відбулась у львівському журналі «Мета» у номері 4 за 1863 рік. 20 жовтня того ж року шеф жандармів князь Долгоруков дав розпорядження вислати Чубинського «за шкідливий вплив на розум простолюду» («за вредное влияние на умы простолюдинов») на проживання в Архангельську губернію.

Поширившись на Західній Україні, вірш не пройшов повз увагу релігійних діячів того часу. Один із них, отець Михайло (Вербицький), знаний композитор свого часу, захоплений віршем Павла Чубинського написав музику до нього. Вперше надрукований у 1863, з нотами — в 1865. Саме 10 березня 1865 року в польському місті Перемишль уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».
Це було перше публічне виконання як завершальний номер концерту, присвяченого Тарасові Шевченку. На платівку вперше записаний у кельнському відділенні «Грамофону» в жовтні 1910 року у виконанні Модеста Менцинського. У 1917—1920 роках «Ще не вмерла Україна» став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР. Зокрема, 17 червня 1917 року авторитетне американське видання The New York Times опублікувало замітку про затвердження офіційного перекладу гімну України.
Гімн України — дивовижний. Спочатку він начебто не справляє враження, але це лише на перший погляд. Це унікальний твір: це — гімн України.
1939 року «Ще не вмерла Україна» затверджений гімном Карпатської України.
Коли в Радянському Союзі було вирішено створити окремий гімн для кожної країни в його складі, то «Ще не вмерла Україна» був відкинутий як варіант, щоб не викликати сепаратистські настрої серед українців.
За радянського часу вперше гімн "Ще не вмерла Україна" було виконано на головній сцені фетивалю Червона рута 24 вересня 1989 року Пісню почав виконувати Василь Жданкін і до нього долучилися Віктор Морозов і Едуард Драч. Верховна Рада України затвердила музичну редакцію Державного гімну 15 січня 1992 року, а 6 березня 2003 року парламент України ухвалив Закон «Про державний Гімн України».

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru