EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 01 20

18 травня 2021 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. ґжицького було проведено вже традиційний захід – «12-й Ярмарок кар’єри», який об’єднав студентів, аспірантів, випускників, представників влади, роботодавців та експертів у сфері працевлаштування. Цьогорічний «12-й Ярмарок кар’єри» відбувався в онлайн-форматі на платформі ZOOM з одночасною трансляцією на офіційній Facebook  сторінці Університету.

Розпочався захід на секції онлайн-дискусії «Проблеми та перспективи працевлаштування молоді у час пандемії. Університети, ринок праці, можливості для молоді».

З вітальним словом до учасників онлайн-дискусії звернувся ректор Університету, член-кореспондент НААН України, професор Володимир Стибель, висловивши свої переконання стосовно участі Університету у формуванні сучасного ринку праці.

«Вчитися у нас престижно і цікаво. Ми є одним із найстаріших університетів нашого міста.  Поруч з плеканням традицій Університет активно розвивається, пропонуючи абітурієнтам нові й цікаві спеціальності. Випускники нашого вищого навчального закладу завжди затребувані на ринку праці.  В Університеті є сучасне обладнання світового рівня, яке ми придбали разом з Польськими партнерами в межах реалізації спільного проєкту Європейського Союзу зі створення ветеринарної клініки. Завдяки знанням і навикам, які здобули усі наші випускники навчаючись в Університеті, гарантовано знаходять престижну роботу. Щиро дякую колегам, які долучилися до організації події, та студентам, які активно беруть участь у заході, демонструючи своє зацікавлення у власному майбутньому».

 

Модератор заходу, керівник підрозділу навчальної і виробничої практик та сприяння працевлаштуванню випускників Університету Богдан Галух привітав усіх учасників.

Надалі до дискусії долучився заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, зазначивши, що «Розвиток сільськогосподарського виробництва не можливо уявити без забезпечення його кваліфікованими спеціалістами. Адже від рівня кваліфікації, вдалого підбору кадрів залежить майбутнє підприємства, а відтак і забезпечення харчової безпеки області та всієї країни загалом. Це свідчить про зацікавленість виробників і високу конкуренцію на ринку».

Директорка Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Гетьман окреслила тенденції працевлаштування в агросфері на найближчий час. І далі зберігатиметься дедалі більший попит з боку сільськогосподарських підприємств на технологів, ветеринарів, юристів, економістів, ІТ-фахівців, менеджерів, маркетологів, і, звичайно, НR-фахівців. Окрім того, ми розраховуємо на підтримку державних та обласних програм, аби пришвидшити позитивну динаміку самозайнятості сільського населення, а саме у створенні сімейних ферм та кооперативів. https://loda.gov.ua/news?id=59135.

Наступні спікери – заступниця директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук та заступник директора  РСП «Шувар» Іван Стефанишин – говорили про молодіжний ринок праці, особливу увагу зосередивши на проблематиці працевлаштування випускників навчальних закладів у період розгулу пандемії та шляхах врегулювання цієї складної ситуації. Окремий коментар від Львівського обласного центру зайнятості з приводу „12-го Ярмарку кар’єри” можна переглянути на офіційній сторінці за посиланням  https://lviv.dcz.gov.ua/novyna/molodizhnyy-rynok-praci-realiyi-problemy-ta-shlyahy-yih-rozvyazannya.    

Друга секція онлайн-дискусії «Університет та роботодавець – компетентності майбутнього» була побудована на основі професійних та практичних порад фахівців. Ігор Двилюк – проректор з науково-педагогічної роботи Університету в межах заходу порушив питання організації системи навчання, підготовки, підвищення кваліфікації кадрів та працевлаштування молоді у час пандемії, поділився своїми міркуваннями щодо важливих навичок і компетентностей, що є необхідними для молодих фахівців, щоб успішно реалізовувати себе.

Запрошені учасники онлайн-дискусії представник однієї із галузевих експертних рад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Ольга Осередчук виділила ключові групи посеред основних мотивуючих до професійної діяльності чинників для реалізації набутих компетентностей молодими фахівцями, а заступник директора Львівського міського центру зайнятості Олег Дрівко розповів, як характеризується ринок праці Львова, які сфери зайнятості зараз  цікаві для молоді, та в яких напрямках молодь хоче себе реалізувати. Особливо було приємно почути, що серед наших випускників дуже низький рівень звернень до центру зайнятості, щодо пошуку роботи.   

НR-координатор у групі компаній «GoodValley» Іванна Чмелик,  наголосила, які компетентності для роботодавців важливі і чи змінилися вимоги до працевлаштування у віддаленому режимі, та про те, як виглядає процес відбору претендентів для працевлаштування в компанії.

Керівник напрямку тваринництва компанії Барком ТМ «Родинна ковбаска» Сільвейн Лонґчемпс (Sylvain Longchamps) розповів у яких формах співпраці з університетом зацікавлений і має можливість підтримувати в умовах складної поточної епідеміологічної ситуації та карантинних обмежень.

Різнобічності дискусії додала голова профкому студентів університету Ліна Вислоцька яка поділилася своїм баченням та досвідом про те, як подолати страх студента на співбесіді.

На третій секції «12-го Ярмарку вакансій» усі учасники знайомилися та переглядали презентації компаній-учасників, ділилися інформацією про можливості розвитку та працевлаштування, проходження практик, стажування. Серед яких: компанія GoodValley, Компанія «Барком» ТМ Родинна ковбаска, Eville & Jones (UK), ТОВ «СІЛЬПО-ФУД», ПрАТ «Львівський холодокомбінат» ТМ Лімо, Компанія Nestle Бізнес Сервіс, компанія «Лемберг Міт», ТОВ «Правнича компанія «Ейпріл Консалт», «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр», Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, мережа аптек «Подорожник», мережа аптек «Доброго дня» та багато інших зацікавлених учасників. Загалом, до участі у «12-му Ярмарку кар’єри» долучилося понад двадцять компаній роботодавців.

На завершення учасники висловили сподівання, що «12-й Ярмарок кар’єри», організований Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, стане дієвим майданчиком, де працедавці знайдуть потрібних працівників, а студенти – роботу.

Від організаторів хочемо додати, що подібні заходи дозволяють не тільки зблизити роботодавця і випускників, а й отримати цінну інформацію, щодо вдосконалення чинних та розробки нових освітніх програм орієнтованих на потребу сучасного ринку.

Усі відеоматеріали з «12-го Ярмарку кар’єри» доступні на  https://www.facebook.com/lvet.edu.ua

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru