EN   UA

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВА, ІННОВАЦІЙ ТА ДОРАДНИЦТВА В АПК  
імені професора І.В.Поповича

collage

 

Завідувач кафедри,

доктор економічних наук, професор Музика Павло Михайлович 

Контакти:
вул. Пекарська, 50, ауд 83-86

тел.:(032) 239-26-26,
E-mail: economyfem@gmail.com

 vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

13 червня 2024 року викладачі кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Павло Музика, Дмитро Соломонко, Оксана Саламін взяли участь у навчально-інформаційному заході «Належна аграрна практика та роль сільськогосподарського дорадництва в умовах війни та повоєнного періоду». Захід у Львові зібрав практикуючих дорадників, агровиробників, науковців, представників органів державної влади задля обговорення актуальних питань аграрної політики в умовах євроінтеграції. 

foto 1

Ця подія ініційована Львівською Аграрною палатою (стейкхолдер кафедри) та Проєктом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA).

 З вітальним словом до учасників виступила директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман, яка акцентувала важливість розвитку сільськогосподарського дорадництва задля підтримки малих та середніх агроформувань, що є актуальною європейською практикою.

foto 2

Із вступним словом до учасників звернувся начальник управління Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, який детально охарактеризував основні положення нещодавно презентованої Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні на період до 2030 року, орієнтовану на підготовку до вступу в ЄС. 

Голова Львівської Аграрної палати Ігор Вуйцик наголосив на важливості взаємодії дорадчих служб на Львівщині та науковців задля ефективної імплементації найкращих практик розвитку агроформувань.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко озвучила перелік актуальних питань, щодо яких фермери потребують дорадчих послуг, зокрема це потреба у фінансово-кредитній підтримці та технологічного супроводу.

Заступник директора Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Микола Савка відзначив основні кроки задля забезпечення збалансованого розвитку сільських територій та трансформації фермерських господарств в екологічно орієнтований та диверсифікований бізнес. 

foto 3

Заступник керівника Проєкту IPRSA Катерина Крикуненко актуалізувала питання стійкості агропродовольчого підкомплексу в умовах поствоєнного відновлення.

Сільськогосподарський дорадник Володимир Кисіль наголосив на необхідності підтримки фермерів у впровадженні ефективних практик підвищення родючості ґрунтів. 

Професор Павло Музика відзначив важливість інновацій у наданні соціально орієнтованих дорадчих послуг і підтримки малих сімейних фермерських господарств.

Експерт Проєкту IPRSA Річард Розвадовскі модерував колективний брейнстормінг щодо визначених особливостей впровадження належних аграрних практик фермерами різних галузевих виробничих спеціалізацій.

Професор Львівського національного університету природокористування Ігор Яців відзначив важливість стимулювати переведення відносин між фермером та дорадником на принципово новий вищий рівень професійної комунікації. 

Аграрії Львівщини, які спеціалізуються на виробництві продукції рослинництва та крафтових молокопродуктів, презентували власні найкращі виробничі практики.  

Науково-педагогічні працівники кафедри Оксана Саламін і Дмитро Соломонко взяли участь в обговоренні актуальних напрямів розвитку дорадництва в умовах екологічних та технологічних викликів задля підтримки фермерських господарств.

Наприкінці зустрічі заступник директора Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Микола Савка вручив нагороду  «Почесна Грамота Президії Національної академії аграрних наук України» за суттєвий внесок у розвиток галузі завідувачеві кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича Павлу Музиці. 

фото4

Допис підготували Оксана САЛАМІН, доцент та Дмитро СОЛОМОНКО, асистент кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І. В. Поповича

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru