EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 

Колектив Львівського національного університету ветеринарної

медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького з сумом сповіщає, що

на 80 році пішов з життя колишній ректор університету

КРАВЦІВ РОМАН ЙОСИПОВИЧ

Чорна стрічка копия

академік Національної академії аграрних наук України, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. 

  Народився 6 березня 1941 р. у селянській родині в с. Вороблевичі Львівської області. У 1959 р. закінчив Судововишнянську зооветеринарну школу. З 1959 по 1962 рр. працював ветфельдшером Ролівської ветдільниці та колгоспу «Дружба», заочно навчався у Судововишнянському зооветеринарному технікумі. Демобілізувавшись із армії, у 1965 р. вступив до Львівського зооветеринарного інституту (нині – Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицького).

 

У стінах альма-матер працював спочатку асистентом кафедри мікробіології, вірусології та ветсанекспертизи, пізніше – доцентом кафедри. Упродовж 1985–1989 рр. – проректор з наукової роботи. У 1989 р. обраний ректором інституту і в тому ж році очолив кафедру. На посаді ректора зумів розвинути інститут з трьома факультетами до рівня національної академії, а потім національного університету, визнаного міжнародною спільнотою. Очолював Львівське обласне товариство «Знання», був заступником голови Комісії з освіти і науки громадської ради при голові Львівської ОДА. Роман Йосипович у своїй науковій роботі займався моніторингом мікроелементів у західному регіоні України та розробкою науково-обґрунтованої корекції дефіциту мікроелементів у тваринному організмі та продукції тваринництва. Автор понад 1000 наукових праць, 50 патентів та розробник близько 50 держстандартів. Під його керівництвом захищено 34 кандидатських та 14 докторських дисертацій. У свій час вчений очолював редакційну колегію двох енциклопедій – семитомної з ветеринарної медицини і двотомної з фізіології, був головним редактором науково-практичного журналу «Сільський господар» та «Наукового вісника ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького», членом редакційної колегії міжнародного журналу «Polisch Journal Science», академіком Нью-Йоркської академії наук, НТР МАПП, УАН, АН ВО України і головою її західного відділення. Нагороджений орденами «За заслуги» III і II ступенів, Ярослава Мудрого, «Знак пошани», золотою медаллю товариства «Знання України», знаком «Відмінник освіти України». Відзначений міжнародним орденом «За заслуги» (Велика Британія), Хрестом кавалерійським ордена «За заслуги» Речі Посполитої Польської, ювілейною відзнакою до 50-річчя зоотехнічного відділу Краківської рільничої академії, почесний професор Сумського НАУ і Харківської ДЗВА.

Прощання з Романом Йосиповичем Кравцівим

відбудеться 8 червня о 13  годині

у церкві Покрову Пресвятої Богородиці 

по вул.Личаківській, 175.

 

Колектив університету висловлює щире співчуття рідним та друзям покійного.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru