EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Сьогодні, 25 червня, відбулося засідання вченої ради університету. За весь період картину назбиралося 25 питань порядку денного, багато з яких необхідно було вирішити колегіально і ухвалити таємним голосуванням. Учасники вченої ради (присутні 50 осіб), виконуючи усі рекомендації та застереження і дотримуючись усіх правил на час карантину, зібрались в актовій залі університету, розрахованій майже на 500 місць.


Та насамперед члени вченої ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять колишнього ректора університету, академіка Національної академії аграрних наук України, доктора біологічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Романа Йосиповича Кравціва, а також висловили співчуття завідувачеві кафедри фізики і математики, професору Ярославу Івановичу Федишину з приводу смерті сина.
На початку засідання ректор університету, професор Володимир Стибель здійснив приємну місію і вручив атестат професора Івану Орестовичу Парубчаку та атестати доцента: В.Р. Дутці, Б.М.Микичаку , Г.В.Сус , В.М.Лемішевському, Ю. А.Коверко і Н.А.Конопленко.
Про перші важливі питання, що стояли на порядку денному і стосувались змін до Правил прийому до ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького в 2020 році та розподіл ліцензійних обсягів між формами навчання у розрізі спеціальностей, доповів відповідальний секретар приймальної комісії Р.С.Данкович. Він розповів, як, у зв'язку з карантином, “зсуваються” дати проведення ЗНО та подання вступниками документів на навчання до університету, як буде відбуватись зарахування вступників і можливі дати початку навчання для першокурсників.
Згодом учасники вченої ради таємним голосуванням рекомендували до представлення на присвоєння почесного звання «Заслужений діяч науки і техніки України» професорів Богдана Романовича Ціжа та Володимира Григоровича Стояновського, а також ухвалили присвоєння вченого звання професора В.А.Чемерису та Р.А.Пеленьо.
Також члени вченої ради “дали добро” на проведення попередньої експертизи дисертації та надання висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації Мартинишина В.П., Верхоляк І.С., Лавринишин Ю.Ю., Халанія М.Р., а також на створення разової спеціалізованої вченої ради для прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації Верхолюка М.М. з метою присудження ступеня доктора філософії, ухвалили ряд проектів, зокрема: Кодексу корпоративної культури учасників освітнього процесу ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького, Положення про забезпечення академічної доброчесності та професійної етики, Положення про комісії з академічної доброчесності, Положення про комісію з етики та управління конфліктами, Положення про відділ забезпечення якості вищої освіти (доповідач А.З.Мороз) та: Положення про визнання результатів навчання, здобутих у неформальній та/або інформальній освіті, Положення про порядок перезарахування (зарахування) навчальних дисциплін чи інших компонентів навчального плану, Положення про інформаційну систему «віртуальне навчальне середовище», Положення про процедуру розгляду заяв, скарг, пропозицій студентів, Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін (доповідач – проректор з науково-педагогічної роботи доц. Двилюк І.В.). Особливо останні проекти кількох положень, не дивлячись на попереднє обговорення і застосування під час дистанційного навчання, викликали дискусії серед членів вченої ради. Однак їх ухвалили з приміткою, що у процесі застосування вноситимуться зміни і уточнення.
Також учасники засідання ухвалили надання грифу навчальним посібникам «Молочні консерви: технологія та обладнання» (автори: Наговська В.О., Гачак Ю.Р., Сливка Н.Б., Михайлицька О.Р.), «Біологія клітини» (автор-укладач – Шемедюк н.П.) та навчально-методичному посібнику «Біологія клітини» (автори-укладачі – Шемедюк н.П., Костинюк А.К.).
На засіданні вченої ради т.в.о директора Рожищенського коледжу М.М.Казимир представив на погодження Положення відокремленого структурного підрозділу «Рожищенський фаховий коледж ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького»( саме так тепер буде називатись цей підрозділ), який також ухвалили члени вченої ради університету.


Пресслужба університету.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru