EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Сьогодні, 14 вересня, відбулася зустріч ректора університету професора Володимира Стибеля, проректора з наукової роботи Олега Федця, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів Орисі Цісарик, завідувачки кафедри генетики і розведення тварин Лесі Музики з директором Львівської аграрної дорадчої служби (ЛАДС) Іваном Паньківим та аудиторкою канадського проєкту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Інною Байдою.

Як відомо, друга фаза канадського проєкту, який вже вісім років працює в Україні і покликаний розвивати сільськогосподарські молочні кооперативи та спрямований на зростання якості і кількості молочних продуктів на Львівщині та Івано-Франківщині, добігає кінця. Тому інвестори роблять аудит і підводять підсумки. Як розповіла Інна Байда, одним із напрямів проєкту є залучення студентської молоді, спочатку з метою навчання, а згодом – створення фермерських господарств та молочних кооперативів. Тому до нашого університету вони завітали невипадково, адже дві університетські кафедри, зокрема, молока і молочних продуктів та генетики і розведення тварин мають підписані угоди і активно співпрацюють з ЛАДС. Для нашого університету така співпраця, як розповіла завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів професорка Орися Цісарик, також є корисною у багатьох аспектах. На базі ЛАДС та багатьох фермерських господарств для студентів університету проводиться навчальна, практична та лабораторна роботи, а також, як бувало не один раз, студенти беруть участь у семінарах, виставках та форумах. Неодноразово такі заходи провидилися в нашому університеті. Студенти є повноцінними учасниками і мають можливість не лише з лекційних занять дізнаватися про щось нове, але й спілкуватися безпосередньо з людьми, які працюють у цій сфері. Як зазначила професорка О.Цісарик, особливо цікавою для студентів є новітня лабораторія ЛАДС – це добрий навчальний майданчик, де можна не лише побачити, а й застосувати новітні технології для визначення не лише якості молока, але й здоров’я тварин. Дорадча служба також є стейкхолдером кафедри, і згідно з рекомендаціями служби, кафедра переглянули свої освітньо-навчальні програми й на 10 відсотків збільшила кількість практичних занять.
Завідувачка кафедри генетики і розведення тварин Леся Музика також розповіла як кафедра співпрацює з ЛАДС та господарствами з розведення тварин. Нові породи тварин, їх утримання та розведення – це пріоритетні питання, яким кафедра приділяє основну увагу.
Ректор університету професор Володимир Стибель також взяв участь в обговоренні питань співпраці. Він зокрема зазначив, що для студентів університету дуже важливо бачити і проводити лабораторні та практичні заняття у господарствах, які залучають передовий досвід країн світу щодо утримання, годівлі, якості кормів, розведення та переробки продукції. «Наші студенти часто бувають за кордоном на практиці, за обміном, а буває, що залишаються там працювати. Але, в будь-якому випадку, вони засвоюють нові технології. І, повернувшись сюди, вони зможуть працювати у новостворених господарствах, або й відкривати свої. Ми завжди підтримуємо співпрацю з організаціями, підприємствами та господарствами, які застосовують передовий досвід та новітнє обладнання. Не скажу про всі ЗВО, але для більшості ахілесова п’ята – це неможливість щоразу купити нове обладнання. Тому ми й надалі будемо приділяти багато уваги співпраці з усіма, хто готовий ділитися досвідом і створювати умови для наших студентів під час практики, так і для їхнього працевлаштування », - підсумував ректор Володимир Стибель.

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru