EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Стан і перспективи розвитку Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького – такою була тема діалогу між студентами університету та адміністрацією ЗВО, що відбувся 9 вересня.

На зустріч прийшли студенти усіх факультетів, серед них були і першокурсники, і студенти старших курсів. Навіть, як виявилось згодом, серед них були двоє випускників ветеринарного факультету. Також були викладачі теперішні і колишні. Зацікавлення збоку випускників і викладачів було викликане темою діалогу, адже в університеті вже давно обговорюється питання зміни назви ЗВО, який давно вийшов із середовища вузькопрофільних вишів. Тепер в університеті успішно навчаються половина студенти за 33 освітньо- професійними програмами. І, на думку адміністрації університету, зрештою, і більшості професорів, доцентів, співробітників ( а тепер інформація доносилась до відома студентів, і вони мали можливість взяти участь в обговоренні і висловитись з цього приводу) перейменування університету є очевидним і на часі. Однак, навіть, найпрогресивніші ідеї завжди мають прихильників і противників.
Перший проректор університету Ігор Турко виступив із доповіддю, у якій розповів про зміни, які відбулися в університеті за останні шість років: ліцензування нових освітньо-професійних програм, зростання кількості студентів, зміни та конкуренція на ринку освітніх послуг, місце університету у рейтингах серед аграрних ЗВО України та Львівщини, а також виклики і проблеми, що стоять сьогодні перед колективом університету, зокрема зменшення набору студентів першого року навчання. Він переконливо аргументував ідею перейменування навчального закладу цифрами та фактами, як один із можливих заході в загальному комплексі збільшення доступу абітурієнтів, зокрема в умовах пандемії, до інформаційного простору про 33 освітньо-професійні програми підготовки спеціалістів різного напрямку, а не тільки ветеринарного. Це один із шляхів розширення реклами та залучення більшої кількості абітурієнтів до вступу в наш університет. На думку проректора, цей захід вже у наступному році може дати результат.
Діалог виявився досить продуктивним. У його процесі студенти зачепили чимало важливих тем, які стосувались якості освіти, навчання у віртуальному середовищі під час карантину, викликаного пандемією COVID-19, проживання в гуртожитках і т.п. Адміністрація університету, а тут були також присутні проректор з навчально-педагогічної роботи Ігор Двилюк, завідувач навчальною частиною Тарас Пенцак і декан факультету ветеринарної медицини Юрій Стронський взяли ці питання до уваги і запевнили студентів, що багато з них відомі адміністрації і, так би мовити, знаходяться на шляху до вирішення. Однак до деяких з цих проблем доведеться докладати зусиль і контролювати разом.

Щодо питання перейменування університету, то можливість висловитися мали усі студенти. Кілька студентів факультету ветеринарної медицини, які вважали, що університет не потребує перейменування, мотивували свою думку тим, що вони вступали до університету тому, що він першим висвітлювався в Інтернеті як вузькопрофільний університет ветеринарної медицини, і інформація про навчання на цьому факультеті була більш вичерпною і мала переваги у порівнянні з іншими університетами, де є такі факультети. Були присутніми тут і випускники ветеринарного факультету Любомир Босаневич та Роман Гурський, які також висловили думку, що зміна назви ЗВО неважлива, і адміністрація мала б працювати більше над рекламою та вирішенням нагальних проблем. Однак вони висловились і пішли, не дочекавшись обговорення питання студентами з інших факультетів. Студенти з факультетів біолого-технологічного, економіки та менеджменту, харчових технологій і біотехнології та громадського розвитку і здоров’я розповіли, що вони були здивовані, коли до них надійшла інформація (до речі, з різних джерел: через Інтернет, від батьків, знайомих тощо), що у «ветеринарному університеті» є й інші факультети, де навчаються студенти за іншими спеціальностями, окрім ветеринарної медицини. І коли вони розповідали однокласникам і знайомим, куди вступають на навчання, то більшість із них також висловлювали здивування і вважали, що такі спеціальності як менеджмент, маркетинг, біотехнології, право, реабілітація, фармація та інші не можуть тут вивчатись як класичні, а покликані на допомогу ветеринарній медицині. Отож вони висловили думку, що хотіли б, щоб університет змінив назву з вузькопрофільного і, таким чином, це допоможе ЗВО розширити коло вступників, а випускникам університету – знайти престижну роботу, де роботодавці не будуть запитувати, чому вони набували такий фах у ветеринарному університеті. Висловила свою думку і доцентка Алла Винярська. Вона не підтримує ідею перейменування університету. Її аргументом була теза, що необхідно працювати над «філософією розбудови університету». Колишній професор університету, тепер пенсіонер Михайло Чепига зізнався, що важко сьогодні сказати наперед, дасть це результати в майбутньому чи ні – це покаже час. «Якщо вважаєте, що треба перейменувати, то перейменовуйте, якщо – ні, то - ні. Я вважаю, що викладачі університету – це еліта держави, і вони сьогодні мають працювати над питаннями розбудови держави в цілому», – сказав він.
Розмова тривала довго, понад три години. Перший проректор Ігор Турко, завершуючи дискусію, звернувся до усіх присутніх і студентів зокрема з пропозицією продовжити діалог і закликав усіх, хто має власні ідеї і думки з приводу цієї проблеми до спілкування. «Ми готові до діалогу і вислухаємо кожного з вас, хто має власні думки з приводу питаннь і проблем, які прозвучали сьогодні. Пропонуйте кроки вирішення, визначайтеся й ухвалюйте свої рішення», - сказав Ігор Турко.
Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru