EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

У практиці мобільності «Поліпшення навичокз лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи», що відбулася в рамках проєкту Європейського Союзу Erasmus + Ag-Lab у Державному аграрному університеті Молдови (Республіки Молдова) з 15 вересня по 15 жовтня, взяли участь студенти факультету ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького : Андріана Костів, Вікторія Сафронова, Юлія Швець (5-ий курс) і Володимир Косило (2-ий курс). Разом з ними також практикувалися у Молдові студенти з Білоцерківського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України та Одеської національної академії харчових технологій.

 

План роботи на місяць розробили Лариса Кайсин і Олена Скрипник. У перші дні для учасників проекту господарі гостинно провели екскурсії музеєм університету, зоотехнічним господарством, кафедрами факультету ветеринарної медицини та факультету біотехнологій. Протягом наступних чотирьох днів перебування, згідно з планом, студенти відвідували заняття факультету ветеринарної медицини з паразитології, ортопедії, епізоотології, мікробіології, ветеринарного законодавства та імунології.

28 вересня відбулося практичне заняття в харчовій лабораторії Державного аграрного університету Молдови, де учасників програми ознайомили з технологією виробництва різних видів бринзи і моцарели, роботою лабораторного обладнання для оцінки якості молока. Також була організована екскурсія підприємством S.A. «Фармавет» - компанії, що реалізує ветеринарні препарати по всій території Молдови.
Для ознайомлення з особливостями вівчарства на території Молдови учасники програми мали унікальну можливість побувати на приватній овечій фермі в селі Пересечині.

Ще два дні були присвячені роботі в Науково-практичному інституті біотехнологій, зоотехніки та ветеринарної медицини в Максимівці, де працівники ознайомлювали з роботою кормової та серологічної лабораторії, виробництвом кормів для різних видів сільськогосподарських тварин та аналізом їх якості, а також дискутували щодо проблеми лейкозу великої рогатої худоби.

Далі, згідно з робочою програмою, було показано роботу CentrulRepublicandeDiagnosticVeterinar, що знаходиться в місті Кишинів. Керівники та працівники лабораторії організували офіційний огляд установи. Там учасники проєкту могли побачити де і як проводяться різні види досліджень: радіологічні, мікробіологічні, паразитарні, вірусологічні, радіологічні, серологічні, ознайомились із специфікою роботи кожного відділення, методами діагностики, відбору проб, утилізацією відходів, основними напрямами роботи, радіологічним аналізом сої на Стронцій-90, особливостями діагностики таких захворювань як сказ, лейкоз великої рогатої худоби, сибірка.
Отож завдяки проекту студенти отримали додаткові знання і практичні навички. І тепер свій досвід зможуть використати у своїй роботі на підприємствах та у лабораторіях, де працюватимуть у майбутньому. Такі фахівці потрібні всюди.

В останній день куратори підбили підсумки програми і разом з ректором Державного аграрного університету Молдови урочисто вручили сертифікати учасникам.

Василь Стефаник, професор, Вікторія Сафронова, студентка.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru