EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Шановні студенти!

17 листопада – це особливий день. Він нагадує нам про сумний факт з історії і ми відзначаємо його разом з усіма європейськими країнами. Цей день - це пам’ять про криваву трагедію, що сталася в 1939 році в окупованій німцями Празі. Тоді поліція і підрозділи СС розігнали мирну демонстрацію, під час якої був тяжко поранений студент. Він помер і його похорон перетворився у протест проти окупації, у якому взяли участь тисячі людей. Натомість Гітлер прийняв рішення закрити чеські вищі навчальні заклади на три роки . Хоча насправді вони відкрилися тільки після перемоги над нацизмом. Майно університетів підлягало конфіскації і 17 листопада відбулися масові арешти чеських студентів. Представників студентських організацій було страчено в празьких в'язничних стінах, понад 1200 арештовано і наступного дня відправлено в концтабір Заксенгаузен.


У пам’ять про ці події в 1941 році в Лондоні Міжнародна Рада Студентів ухвалила заяву, у якій день 17 листопада було проголошено Міжнародним днем студентів.
На жаль, в українській історії є чимало таких сумних фактів, коли українське студентство ціною свого життя боронило кордони держави, виступало проти окупації, режимів і свавілля диктаторів. Згадаймо подвиг 300 героїв під Крутами, які загинули за новопроголошену Українську державу, подвиги молоді у Другій світовій війні, революції у часи незалежності, зокрема, Революцію Гідності, зрештою, сьогочасну війну з Росією. У всіх цих подіях студенти завжди були і є рушійною силою, яка змінювала хід історії.
Пам'ять про них не згасне ніколи. Пам’ять про героїв – наш почесний обов’язок! Адже герої не вмирають, вони завжди живуть у серцях вдячних нащадків!
Схилімо голови перед пам’яттю про юних хлопців і дівчат, які проявили мужність і виступили проти окупації та режимів.
Ми віримо, шановні студенти, що ви завжди будете свідомими громадянами України, будете вчитися і працювати на благо своєї держави, відстоюватимете її незалежність і соборність. Адже лише у вільній державі живуть вільні люди!
Успіхів вам, щастя, миру і наснаги у всіх ваших починаннях!

Ректор ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького професор Володимир Стибель

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru