EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

4 жовтня в залі ім. Яна Павла II Вроцлавського природничого університету було урочисто розпочато новий 2022/2023 навчальний рік. На запрошення наших польських колег у святі взяли участь ректор нашого університету, професор Володимир Стибель та завідувач кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин ім. Г.В. Звєрєвої, професор Василь Стефаник.

Інавгурацію розпочав зі вступного слова ректор Вроцлавського природничого університету, професор Ярослав Босий. Він розповів про розвиток університету у цей непростий час і наголосив на важливості приєднання до EU Green Consortium Університету природничих наук, який університет створює спільно з університетами Іспанії, Франції, Португалії, Ірландії, Німеччини, Румунії, Швеції та Італії. „Нічого не можна досягти поодинці, все можна зробити спільними зусиллями»,– зазначив у своєму виступі ректор.
Після доповіді традиційно була проведена посвята у студенти першокурсників. Також були нагороджені люди, які мають особливі заслуги перед університетом, вони отримали нагрудні знаки та медалі.
Треба зазначити, що наші університети єднає давня дружба та активна співпраця. Вроцлавський природничий університет є спадкоємцем інтелектуального та наукового доробку львівських навчальних закладів довоєнного періоду. До надзвичайних подій, пов’язаних з карантином, спричиненим CVID-19, а тепер - російською військовою агресію, відбувалися постійні обміни науковців та студентів, проводилися спільні дослідження. Ректор нашого університету удостоєний звання Почесного професора Вроцлавського природничого університету, і першим науковцем з України, який удостоївся такої відзнаки. Також за багаторічну співпрацю та наукову діяльність були відзначені пам’ятною медаллю Вроцлавського природничого університету «За заслуги перед Природничим університетом» професори Антон Гамота та Василь Стефаник, доцент Ігор Максимович. Також найкращі студенти нашого університету отримали іменні стипендії і продовжували навчання у Вроцлаві. Також звання «Honoris Causa” Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького за заслуги присвоєно професорам Вроцлавського природничого університету.

Цього разу зустріч очільників обох університетів також увінчалася успіхом - після завершення урочистостей було підписано нову партнерську угоду між Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького та Вроцлавським природничим університетом. Угодою передбачено реалізацію спільних наукових проектів, стажування, обмін науково-педагогічними працівниками, аспірантами та студентами, організація спільних міжнародних конференцій, спліні публікації. У світлі Європейської інтеграції нашої держави та перспектив нашого університету важливими пунктам угоди є обмін програмами та планами навчання включно з післядипломною освітою.
Підсумовуючи поїздку до Вроцлава ректор нашого університету, професор Володимир Стибель зазначив:«Слова ректора Вроцлавського природничого університету, професора Ярослава Босого, про співпрацю з науковими і навчальними установами Європи є дуже влучними. Ми також маємо орієнтуватись на інтеграцію в освітній європейський простір та створення консорціумів з європейськими вищими навчальними закладами. Ми вдячні нашим колегам з Вроцлавського природничого університету за розуміння і підтримку у цей непростий для нас час, а також польському народові за допомогу у боротьбі з російським агресором. Я вірю, що скоро між нашими країнами кордон буде лише на карті і ніщо не заважатиме нашим науковим, професійним, молодіжним обмінам та звичайним міжлюдським контактам».
Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru