EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Завершується навчальний рік і кожен підсумовує здобуте чи надбане. Оркестр українських народних інструментів "НАМИСТО" Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.Ґжицького вийшов на цей етап в оновленому складі музикантів, повному натхнення і бажання творити. За ці три роки епідемій і війни мистецтво ніби замовкло, і тим часом у серця проник смуток та тривога. Однак після випробовувань прийшов новий час мистецької творчості. Оркестр "Намисто", який очікує в 2024р. свій 30-річний ювілей від часу створення в стінах Академії (тепер університету) відновив свій дух мистецтва, наповнився молодими і перевіреними часом давніми учасниками. Інструменти зазвучали в кольорах і барвистості заворожуючих звуків. Мелізми Карпат, Полісся, Галичини зазвучали звуками трембіти ( тромбону), дзвінкими струмками гірських рік (сопілками), грізним гудінням гір (цимбалами), магічними звуками подиху вітру ( скрипок) і таємничістю прадавньої історії гуцулів, бойків, лемків (акордеон, бубон і кобза).
Міжнародна конференція в університеті стала мистецьким доробком великого успіху і натхнення всього колективу (лише 3 місяці репетицій).
Звуки мелодій, акомпанемент для танців і бандур наповнили імпровізовану парадову сцену університету. Закордонні гості були заворожені грою артистів і красою танцювальної майстерності хореографів. Оркестр НАМИСТО (керівник колективу - доцент Юрій Варивода, диригент оркестру - Олег Кузик) і Ансамбль народного танцю ПРЕМ'ЄРА (керівник - Надія Кіптілова) стали творчим тандемом натхнення і наповнення глядачів прекрасним мистецтвом української душі.
Відродження колективів продовжується, нова енергія бажання творити рве береги, а дух кожного кричить БРАВО і VIVAT. А все це засвідчує, що скоро має бути Українська Перемога!

 

Допис-роздуми Олега Кузика

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru